Tanácsok

2023.12.10. 17:19

Fokozódhat a hóhelyzet – így érdemes útra kelni a nógrádi sofőröknek

Vasárnap reggel ismét sűrű hóesésre ébredtünk, szerencsére azonban emiatt nem történt baleset vármegyénk útjain. Azonban továbbra sem árt az óvatosság, ugyanis az előrejelzések szerint további csapadékra, fagyra és romló látási viszonyokra lehet számítani.

Gulyás Edina

Jelentős mennyiségű hó hullott le vasárnap délelőtt Nógrádban, azonban ezzel összefüggésben balesetek miatt sem vármegyénk rendőreinek, sem a tűzoltóknak nem kellett intézkedniük. Továbbra is erősen felhős, borult az idő. 

Az előrejelzések szerint a várható csapadék, fagy és a romló látási viszonyok miatt fokozott óvatosságot és körültekintést kérünk a közlekedőktől – tájékoztatta portálunkat a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság. Arra hívták fel az úton lévők figyelmét, hogy elindulás előtt tisztítsák meg az autójukat a hótól, jégtől, párától. Csak abban az esetben induljanak útnak, ha minden irányban kilátnak az autóból és a gépjármű téli gumiabronccsal felszerelt. Gondoskodjanak róla, hogy az ablakmosó folyadék szintje megfelelő legyen és ellenőrizzék az ablaktörlő lapátok állapotát. A téli hónapokban, a megnövekedett csapadék miatt sokkal többet használjuk azokat, így elengedhetetlen hibátlan működésük. 

Kerüljük a hirtelen fékezést!

Az eső miatt könnyen kialakulhat a vízen csúszás, amikor az autó kerekei elveszítik tapadásukat. Ilyen esetben a rendőrök azt javasolják, hogy a sofőr ne fékezzen hirtelen, és ne rántsa el a kormányt, mert a jármű irányíthatatlanná válhat! A havas, jeges utakon kerüljék a gyors, hirtelen kormánymozdulatokat, a sebesség megválasztásánál alkalmazkodjanak a megváltozott útviszonyokhoz, sebességüket gázelvétellel és motorfékkel csökkentsék és kerüljék az erőteljes fékezéseket – húzta alá közleményében a rendőr-főkapitányság. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában