Tragédia

2023.09.21. 11:34

Nógrádban is fenyegetőztek már rendőrök felrobbantásával

Rossz emlékeket ébreszt a nógrádiakban a szerda esti, tragédiával végződött esztergomi robbantás. Vármegyénkben is előfordult már, hogy rendőrök megtámadásával – lelövésével vagy felrobbantásával – fenyegetőztek bűnelkövetők.

Nool.hu

Szerdán éjjel lezárták az esztergomi robbantás helyszínének környékét

Forrás: MW/Ripost

Mint arról perceken belül a Noolon is beszámoltunk, egy rendőr meghalt és többen súlyosan megsérültek, amikor szerda este egy esztergomi családi háznál robbantás történt. Néhány órával később már az is kiderült, hogy a házban lakó férfi kitervelte a bosszút, a rendőröknek és tűzoltóknak esélyük sem volt. Úgy tudni, hogy rengeteg adóssága volt az esztergomi robbantónak, aki valósággal csapdába csalta a rendőröket. Komárom-Esztergom vármegyei testvérlapunk, a Kemma.hu azt írja, hogy a robbantó is meghalt a detonációban.

Nógrádi rendőröket is megfenyegettek már

A tegnap esti tragédia rossz emlékeket ébresztett sokakban Nógrád-szerte, ugyanis szűkebb pátriánkban is előfordult már olyan eset, hogy valaki megöléssel, robbantással fenyegette meg a rendőröket. Alig néhány napja írtunk arról, hogy rendőrök felrobbantásával fenyegetőzött egy cserhátsurányi férfi szeptember első hetében. A fenyegetést az egyenruhások komolyan vették és értesítették a Terrorelhárítási Központ munkatársait, akik a 38 éves ittas férfit otthonában elfogták. Néhány nap múlva már arról tájékoztatta szerkesztőségünket a Nógrád Vármegyei Főügyészség, hogy a férfit letartóztatták; a terrorcselekmény elkövetésével való fenyegetés pedig súlyos bűncselekmény, így az kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Rendőrgyilkossággal fenyegetőzött egy férfi

Idén januárban írtunk arról, hogy rendőrgyilkossággal fenyegetőzött egy őrjöngő férfi Nyírbátorban. Az őrjöngő férfihez azért mentek ki, mert nem fizetett be egy pénzbüntetést. A kiérkező rendőrök láttán bedühödött, és azt ordította: „Rendőrgyilkosság lesz!” A férfi ezután az egyik rendőrt azzal is megfenyegette, hogy leszúrja elvágja a torkát és a fejét is szétveri.

Fülkéből telefonált, robbantással fenyegetett

2020 novemberében egy mátraverebélyi férfi egy utcai fülkéből felhívta a 112-es segélyhívót és a rendőrség épületének felrobbantásával fenyegetőzött. A férfit letartóztatták, és hamar kiderült, hogy a közveszéllyel fenyegetésen túl több bűncselekmény is van a rovásán.

Rendőrök életveszélyben

Idén januárban – az újbudai rendőrgyilkosság kapcsán – írtunk arról, hogy az egyenruhás hivatás egyre veszélyesebb: Nógrádban is előfordulnak közfeladatot ellátó személyek elleni támadások. Kereken egy éve pedig egy rendőrgázolást követően gyűjtöttük össze azokat az eseteket, amikor rendőröket ért fizikai sérülés vagy komolyabb inzultus szűkebb, illetve tágabb környezetünkben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában