Terrorcselekmény

2023.09.14. 09:41

Több évet is rács mögött tölthet a rendőrök felrobbantásával fenyegetőző cserhátsurányi férfi (videó)

A Nógrád Vármegyei Főügyészség indítványára a Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája letartóztatott egy 38 éves cserhátsurányi férfit, aki ellen terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés miatt nyomoznak.

Gerhát Karina

Az eljárás eddigi adatai szerint a férfi szeptember 4-én, hétfőn 21 óra 20 perckor ittas állapotban, mobiltelefonról felhívta a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját, és azt mondta, hogy a rendőrök menjenek ki a cserhátsurányi lakcímére és lőjék őt le, mert ha nem, akkor ő nyit rájuk tüzet – közleményben tájékoztatta portálunkat a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

Mint írták: 21 óra 39 perckor ismételten telefonált az ügyeletre, és azt mondta, hogy felrobbantja a kiérkező rendőröket.

A fenyegetést az egyenruhások komolyan vették és értesítették a Terrorelhárítási Központ munkatársait, akik a 38 éves ittas férfit otthonában elfogták.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság terrorcselekmény fenyegetés bűntette elkövetésével gyanúsította meg, majd őrizetbe vette a férfit, aki már korábban is több alkalommal telefonált a rendőrségre, ahol hasonló tartalmú bejelentéseket tett.

Az ügyészség a bűnismétlés veszélyére való tekintettel indítványt tett a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazására, amelyet a nyomozási bíró el is rendelt. A végzést az ügyész, a gyanúsított és a védő is tudomásul vette, így az végleges.

Mint megtudtuk: a terrorcselekmény elkövetésével való fenyegetés súlyos bűncselekmény, az kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.
Az önhibából eredő ittasság nem menti fel az elkövetőt, hiszen az alkohol hatása közismert, ezért aki szeszes italt fogyaszt, számolnia kell azzal, hogy lerészegedhet, így tettéért teljes büntetőjogi felelősséggel tartozik, sőt, az ittas elkövetés súlyosbító körülménynek számít.

A Terrorelhárítási Központ videó felvétele a gyanúsított előállításáról:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában