Prevenció

2023.02.22. 13:55

Bűnmegelőzési kampányt terveznek a nógrádi iskolákban

A gyerekeknek, a családoknak, de az idős korosztálynak is szervez megelőzési programokat, foglalkozásokat és előadásokat idén a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Nagy Orsolya

Korábban a salgótarjáni Kodály iskolában is tartottak foglalkozást

Forrás: Nool

Fotó: H.Cs.

Tovább ­folytatja megelőző tevékenységét a rendőrség szűkebb hazánkban is. Tamás-Kovács Andrea, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság ­sajtóreferense elmondta, hogy nagy hangsúlyt fektetnek a gyermek- és ifjúságvédelmi programjaikra. A vármegye középiskolái­ban Ellen-szer foglalkozásokat, iskolai bűnmegelőzési tanácsadói tevékenységet terveznek, míg az általános iskolákban DADA órákat tartanak, az óvodákban pedig az Ovi-zsaru program folytatódik. 

Hozzátette: a prevenciós szakemberek A szülők és a családok a rendőrség kiemelt partnerei a kábítószer-bűnözés megelőzésében című bűnmegelőzési foglalkozáson hívják fel a figyelmet a kábítószer- és drogfogyasztás veszélyeire. 

A sajtóreferens arra is kitért, hogy a vagyonvédelem területén szintén folytatódik a Házhoz megyünk! elnevezésű bűnmegelőzési tevékenység, amellyel 2023-ban Nógrád vármegye több településének rendezvényén is találkozhatnak az érdeklődők. 

– A felsoroltak mellett több olyan bűn- és baleset-megelőzési programot is szervezünk majd, amelyek valamely világnaphoz kapcsolódóan hívják fel a figyelmet az áldozattá válás elkerülésének lehetőségeire, valamint a baleseti főbb okokra. Ilyen például a biztonságos internethasználat, vagy az idősek világnapja – fejtette ki Tamás-Kovács Andrea. 

Mint mondta, a vármegyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei a középfokú oktatási intézményben tanulók részére több alkalommal szervezik majd meg az Élőben a tárgyalóteremből című speciális foglalkozást. Emellett az általános és középiskolások számára lesznek közlekedésbiztonsági versenyek. A motorkerékpár vezetőknek vezetéstechnikai képzést tartanak, míg a családoknak idén is megrendezik a Közlekedik a család című vetélkedőt. 

A rendőr-főkapitányság sajtóreferense kiemelte: idén a balesetek megelőzését ­célzó tevékenységen belül több nagyszabású rendezvényt tartanak a rendőrség prevenciós szakemberei a vármegye területén, például a közlekedési kultúra napjához és a biztonság hetéhez kapcsolódó programokat. 

Tovább folytatódik a Zebra terv is, amely egy tanévkezdési kampány, de a láthatóság fontosságára felhívó Látni és látszani, valamint a nyári szünidő veszélyeire figyelmeztető kezdeményezést is megtartják. 

Számos intézménytől és az állampolgároktól is rengeteg pozitív visszajelzést kap a rendőrség
A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság a megelőzés területén minden évben keresi azokat az új módszereket, lehetőségeket és programokat, amelyekkel még több ember számára elérhetőek a prevenciós üzenetek. Ez pedig idén sem lesz másként. – Szeretnénk az itt élőknek sport- és színházi programokkal, bűnmegelőzési kampányokkal és általános iskolásoknak szóló közlekedésbiztonsági előadásokkal kedveskedni. Emellett idén is nagy szerepet kapnak a baleset-megelőzési programjaink – hangsúlyozta a sajtóreferens, aki a múlt évvel kapcsolatban pedig úgy fogalmazott, évről évre pozitív visszajelzéseket kapnak a közoktatási intézményektől és az állampolgároktól a prevenció területén végzett tevékenységről. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában