Kék színben, kék szívvel

2022.04.02. 13:38

Autista gyerekeknek tartanak rendhagyó foglalkozásokat a nógrádi rendőrök

Április 2. az autizmus világnapja. Ennek apropóján lepték meg a Nógrád megyei rendőrök a sajátos nevelési igényű gyerekeket.

Nool

Forrás: police.hu

Az Illyés Gyuláné Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola Autista csoportjába érkeztek a rendőrök egy izgalmas programsorozat első állomásaként – írja szombat délelőtti közleményében a police.hu. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya és a Nógrádi Autizmus Alapítvány szervezésében rendhagyó foglalkozások keretében ismerkednek meg a gyerekek többek között a rendőrök egyenruhájával, felszereléseivel és betekintést nyernek a rendőrség feladataiba is.

Az egyenruhát is megismerhetik
Forrás: police.hu

Az első foglalkozást április 1-jén Kiss Andrea rendőr százados, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója tartotta a gyermekeknek, aki beszélt a biztonságos közlekedés szabályairól, valamint megtanította őket arra is, hogy baj esetén kitől és hogyan tudnak segítséget kérni.

A figurák révén könnyebb a hallottak elsajátítása
Forrás: police.hu

A sajátos nevelési igényű gyermekek számára is fontos szabályok és viselkedési normák megismerésében három új segítő is részt vesz: Rendőr Robi, Rosszcsont Rozi és Rosszcsont Ricsi – mint a program kulcsfigurái. A bábfigurákkal megtartott játékos előadások könnyebben elsajátíthatóbbá teszik a tanultakat a diákok számára.

A három kulcsfigura
Forrás: police.hu

Az Ovi-Zsaru program 2010-ben a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságról indult útjára, azóta pedig országos méretűvé nőtte ki magát. A főként nagycsoportosok számára kidolgozott bűn- és balesetmegelőzési témájú ismeretek megosztásának célja a gyermekek áldozattá válásának megelőzése, biztonságérzetük erősítése és a rendőrök felé irányuló bizalom kiépítése annak érdekében, hogy szükség esetén tudjanak és merjenek segítséget kérni tőlük – derül ki a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság közleményéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában