Bűnügy

2022.09.04. 19:54

Láncot tett a nyakába, majd kerítéshez kötötte alkalmazottját a dorogházi férfi

Emberkereskedelem és más bűncselekmények elkövetése miatt kell felelnie egy 22 esztendős férfinak és társának szeptember 7-én, szerdán a Balassagyarmati Törvényszék előtt.

G.K.

Képünk illusztráció!

Fotó: Pixabay

A Balassagyarmati Törvényszék tájékoztatásából kiderül, hogy a 22 éves elsőrendű vádlott 2019-ben két, 60 év feletti, megélhetést biztosító jövedelemmel és lakhatási lehetőséggel nem rendelkező férfit vett rá arra, hogy dolgozzanak neki, cserébe pedig elszállásolja őket az általa is lakott dorogházi ingatlanban. 

Az elsőrendű vádlott a két férfinak az általuk elvégzett munkáért a korábban ígért összegnek csak kisebb részét adta át, továbbá az egyiküket egy nyolc négyzetméteres, fűtetlen nyári konyhában, míg a másikukat az udvaron álló gépjárműben szállásolta el. A vádlott 2019 tavaszán és nyarán, összesen három alkalommal az egyik sértett kezeit szigetelőszalaggal a háta mögött összekötötte, a nyakába láncot tett, és kikötözte a kerítéshez. 

Ezen túlmenően az elsőrendű vádlott 2020 februárjában 70 ezer forintot fizetett egy Zoltán nevezetű férfinak azért, hogy a tatabányai hajléktalanszállón élő sértettet Dorogházára szállíttassa. Az elsőrendű vádlott a sértettet is dolgoztatta, és a másikkal együtt a nyári konyhában helyezte el, ahol egy földre fektetett szekrényajtón levő matracon aludt. A három sértett közül ketten sikeresen megszöktek az elsőrendű vádlottól.

A 22 éves elkövető 2019 augusztusában arra kényszerítette a másodrendű vádlottat, valamint a nála dolgozó egyik sértettet, hogy a másik sértettet erőszakolják meg, amiről az elsőrendű vádlott videófelvételeket is készített.

Mint arról beszámoltunk, júliusban az egyik sértett távmeghallgatásával folytatódott az emberkereskedelemmel vádolt dorogházi férfi büntetőügye a Balassagyarmati Törvényszéken. Ennek elején az elsőrendű vádlott kijelentette, a sajtó jelenléte miatt lemond a tárgyaláson való jogáról, mire ügyvédje figyelmeztette, ezzel a koronatanúként szereplő sértettel történő szembesítéséről, illetve a kérdések feltevésétől is eltekint, ám ő ragaszkodott eredeti döntéséhez. Védője a tanú személyiségi jogaira hivatkozással indítványozta a zárt tárgyalást, de ezt a bíró, dr. Kovács István nem tartotta indokoltnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában