Bűneiért felel

2022.05.11. 19:55

Emberkereskedelem és szexuális erőszak miatt is felel csütörtökön a dorogházi bűnöző

Emberkereskedelem, személyi szabadság megsértése, szexuális kényszerítés és erőszak, közokirat hamisítás és okirattal visszaélés – ezekkel a vádakkal kell szembenéznie május 12-én, csütörtökön reggel 9 órától a jelenleg már börtönben ülő Nógrád megyei férfinak a Balassagyarmati Törvényszéken.

A. E.

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Mint azt Dr. Bárány Dávidtól, a Balassagyarmati Törvényszék sajtótitkárától megtudtuk, a szóban forgó ügy I. rendű vádlottja egy 22 éves férfi, aki még 2019-ben két, 60 év feletti munkanélküli hajléktalant rávett arra arra, hogy dolgozzanak neki, amiért cserébe ő majd elszállásolja őket saját dorogházi otthonában. A két rossz sorsú férfi elvégezte a rájuk bízott munkát, de munkaadójuktól a korábban ígért fizetségnek csak a töredékét kapták meg, emellett a szállás körülményei is merőben eltértek az előzőleg megígérttől. Egyiküknek egy 8 négyzetméteres fűtetlen nyári konyhában, másikuknak pedig az udvaron álló Ford Transit gépjárműben kellett meghúznia magát. Kiderült az is, hogy az ügy vádlottja 2019 tavaszán és nyarán három alkalommal is brutális módon viselkedett az egyik férfival: szigetelőszalaggal összekötötte a háta mögött a kezeit, a nyakába láncot tett, majd kikötözte őt a kerítéshez. 

A jelenleg börtönben ülő, emberkereskedelemmel és más bűncselekményekkel is vádolt férfi mellett az ügynek van egy további vádlottja is, akit a 22 éves férfi 2019. augusztusában arra kényszerített, hogy az egyik nála dolgozó hajléktalannal közösen erőszakolják meg az éppen náluk tartózkodó hölgyet, s mindezt a 22 éves férfi még videóra is vette.

Az ügy I. rendű vádlottja, azaz a 22 éves illető, mindezeken túl 2020. februárjában képes volt 70 ezer forintot fizetni egy Zoltán nevezetű férfinak azért, hogy egy tatabányai hajléktalanszállón élő férfit is elszállítson hozzá Dorogházára, majd őt is munkára fogta. Ennek az illetőnek is a romos, 8 négyzetméteres, fűtetlen nyári konyhában adott alvóhelyet – a korábban odakerült hajléktalan férfi mellett –, egy földre fektetett szekrényajtón lévő matracon térhetett nyugovóra. Dr. Bárány Dávid, a Balassagyarmati Törvényszék sajtótitkára hírportálunknak elmondta, hogy a 22 éves férfi a személyi szabadságuktól is megfosztotta a három rossz sorsú férfit, de kettejüknek végül sikerült megszökni tőle. 

– Az ügy I. rendű vádlottjának emberkereskedelem, személyi szabadság megsértése, szexuális erőszak, szexuális kényszerítés, közokirat hamisítás, valamint okirattal visszaélés bűntette miatt kell felelnie, míg a II. rendű vádlottnak szexuális erőszak miatt – ismertette a vádakat Dr. Bárány Dávid, aki hozzátette azt is, hogy csütörtökön tanúmeghallgatásokkal folytatódik majd az eljárás. A sajtótitkár megjegyezte, az ügyben május 23-ra már kitűztek egy újabb tárgyalást is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában