Tárgyalás

2022.07.06. 19:00

Újra bíróság elé áll a salgótarjáni rabszolgatartó, aki nemi erőszakra kényszerítette munkásait

Emberkereskedelem bűntette és más súlyos bűncselekmények miatt kell bíróság elé állnia csütörtökön reggel 9 órakor annak a 22 éves salgótarjáni férfinak, aki embertelen körülmények között tartva munkásokat foglalkoztatott otthonában.

Nool

Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

A vádirat szerint a 22 éves férfi 2019-ben két, 60 év feletti, megélhetést biztosító jövedelemmel és lakhatási lehetőséggel nem rendelkező férfit rávett arra, hogy dolgozzanak neki, cserébe elszállásolja őket az általa lakott dorogházi ingatlanban.

A salgótarjáni férfi a kiszolgáltatott helyzetű embereknek az általuk elvégzett munkáért a korábban ígért pénzösszegnek csak kisebb részét adta át, továbbá az egyiküket egy fűtetlen nyári konyhában, míg másikukat az udvaron álló Ford Transit gépjárműben szállásolta el. Mint arról korábban beszámoltunk a két férfi élelmet is alig kapott és a házban található fürdőszobát és illemhelyet sem használhatták. Továbbá a birtokot csak akkor hagyhatták el, ha erre az emberkereskedelemmel is vádolt férfi engedélyt adott. Olyan is előfordult - három alkalommal -, hogy a rabszolgatartó az egyik férfit  kezeit szigetelőszalaggal a háta mögött összekötötte, a nyakába láncot tett, és kikötözte a kerítéshez.

Ezen túlmenően a 22 éves férfi a 2020. februárjában 70 ezer forintot fizetett egy Zoltán nevezetű férfinak azért, hogy a tatabányai hajléktalanszállón élő sértettet Dorogházára szállíttassa, majd a másik két férfival együtt dolgoztassa. A Balassagyarmati Törvényszék közleményéből kiderül, hogy a tatai hajléktalant a nyári konyhában helyezte el, ahol egy földre fektetett szekrényajtón levő matracon aludt.

Megtörtént egy olyan eset is, hogy a vádlott tudatmódosító szerek hatása alatt nem tudott aludni, az egyik férfit felébresztette és arra kényszerítette, hogy vele éjszakázzon, valamint egy nőt is rábírt arra, hogy nála éljen. A nőt, érkezését követően, a vádlott utasítására az egyik dolgozó megerőszakolta, ezután a vádlott egy másik dolgozóját is kényszerítette arra, hogy a nővel szexuális kapcsolatot létesítsen, amelyről videófelvételeket is készített. 

A három férfi közül ketten sikeresen megszöktek. Az eljárás bírósági szakasza csütörtökön folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában