Tárgyalás

2022.09.07. 17:34

Döbbenetes bűnlajstrom: folytatódott a dorogházi rabszolgatartó tárgyalása

Szerda délelőtt újabb tárgyalással folytatódott annak a 22 éves dorogházi férfinak a büntetőpere, akit emberkereskedelemmel és szexuális erőszakkal is megvádoltak.

Nool

A nagy port felkavart ügy újabb tárgyalási nappal folytatódott

Fotó: Shutterstock

Mint arról már korábban beszámoltunk, a vádlott 2019-ben két, 60 év feletti, megélhetést biztosító jövedelemmel és lakhatási lehetőséggel nem rendelkező férfit rávett arra, hogy dolgozzanak neki, cserébe elszállásolja őket az általa lakott dorogházi ingatlanban. Az általuk elvégzett munkáért a korábban ígért pénzösszegnek csak kisebb részét adta át nekik, továbbá az egyiküket egy fűtetlen nyári konyhában, míg másikukat az udvaron álló gépjárműben szállásolta el. A két férfi élelmet is alig kapott és a birtokot csak akkor hagyhatták el, ha erre az emberkereskedelemmel is vádolt férfi engedélyt adott.

 

Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Olyan is előfordult – három alkalommal –, hogy a rabszolgatartó az egyik férfit kezeit szigetelőszalaggal a háta mögött összekötötte, a nyakába láncot tett, és kikötözte a kerítéshez. Megtörtént egy olyan eset is, hogy a vádlott tudatmódosító szerek hatása alatt nem tudott aludni, az egyik férfit felébresztette és arra kényszerítette, hogy vele éjszakázzon, valamint egy nőt is rábírt arra, hogy nála éljen. A nőt, érkezését követően, a vádlott utasítására az egyik dolgozó megerőszakolta, ezután a vádlott egy másik dolgozóját is kényszerítette arra, hogy a nővel szexuális kapcsolatot létesítsen, amelyről videófelvételeket is készített. 

A sértettek egy része végül meg tudott szökni, beszámolóik alapján indult meg a büntetőeljárás a férfi ellen, akit a Nógrád Megyei Főügyészség emberkereskedelem bűntettével, nemi erkölcs elleni bűncselekményekkel, személyi szabadság megsértésével és közokirat-hamisítással vádol.

A fejleményekkel kapcsolatban a Balassagyarmati Törvényszék arról tájékoztatta portálunkat, hogy az eljárás során a bíróság ma a szexuális bűncselekmény sértettjét hallgatta meg. A törvényszék eljáró bírája a sértett jogai gyakorlásának, kötelezettségei teljesítésének elősegítése és kímélete érdekében a tárgyalásról a nyilvánosságot azonban kizárta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában