Figyelem

2022.07.19. 09:05

Ismét unokázós csalókra figyelmeztetnek a nógrádi rendőrök

A szécsényi rendőrök is összefogásra ösztönzik a lakosságot az unokázós csalások megelőzése érdekében.

Nool

Forrás: police.hu

A police.hu tájékoztatása szerint a szécsényi bűnmegelőzési szakemberek is kiemelten fontosnak tartják a lakosság minél szélesebb körének tájékoztatását az unokázós csalások megelőzése érdekében. Ezt szem előtt tartva a rendőrök a napokban több alkalommal is kitelepültek a Szécsényi Rendőrkapitányság illetékességi területén.

A bűnmegelőzéssel foglalkozó szakemberek Hollókő belterületén, az Ófaluban, illetve Szécsényben várták az érdeklődőket. A kitelepülések során a rendőrök az unokázós csalások elkerülése érdekében felhívták a jelenlévők figyelmét a bűncselekményt elkövetők módszereire, azok felismerésének lehetőségeire és tanácsot adtak az áldozattá válás megelőzése érdekében. Hangsúlyozták, hogy az idősek védelméért a közeli hozzátartozók is sokat tehetnek azzal, ha tájékoztatják őket a bűnelkövetési módszerekről és a rendőrség tanácsairól.

A prevenciós tájékoztatások alkalmával a rendőrök a turisztikai jellegű bűncselekményekről és azok megelőzési lehetőségeiről is beszélgettek az érdeklődőkkel, amelyek során a résztvevőknek hasznos információkat tartalmazó kiadványokat és szórólapokat adtak át.

Nemrég számoltunk be egy érsekvadkerti esetről.

Korábban milliókat csalt ki egy szlovák csaló több idős nógráditól. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában