Tanfolyam

2022.04.24. 10:49

Beérett a munka gyümölcse: sikeres vizsgát tettek Nyugat-Nógrád önkéntes tűzoltói

Öt hetes tűzoltó alaptanfolyam keretében tanultak a nyugat-nógrádi térség újonnan felszerelt önkéntes tűzoltói, hogy hatékonyan és biztonságosan segíthessék a hivatásos tűzoltók munkáját.

Nool

Forrás: Ipoly-völgyi Különleges Mentők/Facebook

Tűzoltó alaptanfolyamot szervezett a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Balassagyarmati Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság a nyugat-nógrádi térség újonnan felszerelt önkéntes tűzoltói számára a közelmúltban – írják közösségi oldalukon szombaton közzétett bejegyzésükben az Ipoly-völgyi Különleges Mentők. 

Forrás: Ipoly-völgyi Különleges Mentők/Facebook

A képzés öt hétvégét vett igénybe, s ennek során mind elméletben, mind pedig gyakorlatban elsajátították az újonnan felszerelt önkéntes tűzoltók mindazokat a legfontosabb ismereteket, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy szakszerűen, hatékonyan és biztonságosan segíthessék a jövőben a hivatásos tűzoltók munkáját. A napokban a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által kijelölt vizsgabizottság jelenlétében lebonyolították a tanfolyam zárásaként a szükséges záróvizsgát is, amelyet valamennyi résztvevő sikeresen abszolvált.  Az eredményes vizsgázók között volt az Ipoly-völgyi Különleges Mentők három új tagja, valamint a mentőegyesület keretein belül megszervezett Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat tíz önkéntese is. 

Forrás: Ipoly-völgyi Különleges Mentők/Facebook

Az Ipoly-völgyi Különleges Mentő, Önkéntes Tűzoltó, Környezet- és Természetvédelmi Egyesület főként olyan helyzetekben nyújt segítséget, amikor a mentéshez speciális szaktudásra és eszközökre van szükség. Tagjaik között olyan tűzoltók, rendőrök, egészségügyi szakdolgozók, elhivatott sportemberek és elszánt önkéntesek vannak, akik az év minden napján készen állnak, hogy önzetlenül segítséget nyújtsanak bajbajutott embereknek és állatoknak, magasban, mélyben, nehéz terepen, vízben és tűzben egyaránt. 

Forrás: Ipoly-völgyi Különleges Mentők/Facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában