szabadtéri tűz

2021.03.22. 11:04

Az elmúlt két napban is vonultak lángoló növényzet miatt a nógrádi tűzoltók

Szombat kora délután nádas égett kétszáz négyzetméteren Nógrádmegyerben, a Petőfi út mögött. A tüzet a szécsényi hivatásos tűzoltók kéziszerszámok és puttonyfecskendők segítségével oltották el.

Karancskeszi, 2021. mrcius 11. A salgtarjni hivatsos tzoltsg tagjai dolgoznak Karancskeszi kzelben, ahol tz hektrnyi boztos s szraz f gyulladt meg 2021. mrcius 11-n. MTI/Komka Pter

Fotó: Komka Péter

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint vasárnap délután pedig hét helyszínen avatkoztak be a hivatásos és önkéntes tűzoltók a lángoló növényzet miatt. A tűzzel érintett területek nagysága harminc négyzetmétertől húsz hektárig terjedt.

Nógrádszakál külterületén nádas, száraz fű, bozótos és szemét, Mátraszele térségében száraz fű és nádas égett a délutáni órákban. Mindkét helyszínen nyolcezer négyzetméteren pusztított a tűz, a lángokat a szécsényi és bátonyterenyei hivatásos tűzoltók, valamint az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei fékezték meg.

Száraz fű és bozótos kapott lángra egy domboldalban Rimóc külterületén is. A tűzoltók kiérkezésekor fél hektáron égett az aljnövényzet, a lángokat a szécsényi hivatásos tűzoltók és a Karancs Speciális Mentőszolgálat, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei oltották el és átvizsgálták a mintegy húsz hektáron leégett területet. A település Nemesudvar utcájának végén is száraz fű és bozótos égett négyezer négyzetméteren, a szécsényi hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat.

Fotó: nograd.katasztrofavedelem.hu

Sóshartyánban, a Béke út mögött pedig ötszáz négyzetméteren égett nádas, száraz fű és kommunális hulladék. A tüzet a salgótarjáni hivatásos tűzoltók vízsugárral, puttonyfecskendővel és kéziszerszámmal oltották el.

Továbbá Salgótarjánban, a Tóstrandon negyven négyzetméteren a nádas, míg Bátonyterenyén, a Lengyendi úton harminc négyzetméteren a száraz fű kapott lángra. A lángokat a salgótarjáni hivatásos tűzoltók fékezték meg.

A tűzeset során személyi sérülés nem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában