Támogatás

2022.08.18. 11:46

Kelet-Nógrád jövőjét érintő fejlesztésekről egyeztetett Lázár János és Becsó Zsolt

A Kelet-Nógrádban jelenleg futó, illetve a tervezett fejlesztésekről és a beruházásokról egyeztetett szerdán Becsó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője Lázár János építési és beruházási miniszterrel Miskolcon. A felek a megbeszélés során érintették például a pásztói tanuszoda, a Hollókői vár, illetve a Nógrádi Enjoy Park kérdését is.

Veres Edina

Forrás: Becsó Zsolt Facebook-oldala

A napokban Miskolcon folytatott megbeszélést Lázár János építési és beruházási miniszterrel Becsó Zsolt, a  térség országgyűlési képviselője. Portálunk érdeklődésére a honatya elárulta, hogy nem egyedi esetről van szó, hiszen a miniszter minden egyéni képviselővel egyeztet.

– A Lázár János miniszter vezetésével létrejött új, Építési és Beruházási Minisztérium alá tartozik az összes folyamatban lévő, vagy még el sem indult fejlesztés és beruházás, emiatt fontos, hogy az egyes választókerületek projektjeivel kapcsolatban pontos információkhoz jusson – mondta Becsó Zsolt.

Hozzátette: a kelet-nógrádi helyzet áttekintése során a választókerület jövője szempontjából fontos beruházásokról beszéltek, illetve a folyamatban lévő fejlesztéseket rangsorolták.

– Ezek között ott volt a pásztói tanuszodának a kérdése, amely projekt jelen pillanatban egy ráemelési igény miatt lelassult. Határozott ígéretet kaptam arra vonatkozóan, hogy a szükséges forrást biztosítani fogja a kormányzat, így a beruházás megvalósítása reális közelségben van. Hasonlóképpen a hollókői vár jelenleg zajló felújításához, amellyel kapcsolatban ugyancsak ráemelési igény mutatkozott. Itt az összeg biztosítását kértem a minisztertől annak érdekében, hogy a vár rekonstrukciós munkálatait befejezhessék – sorolta az egyeztetés alatt szóba került témákat a honatya, aki arra is rámutatott, hogy érintettek nagyobb volumenű kérdéseket is. Így például a Nógrádi Enjoy Park projektet, amelynek előkészítési folyamata most már évek óta zajlik. Becsó Zsolt aláhúzta: a minisztertől a beruházás teljes körű előkészítéséhez szükséges támogatás biztosítását kérte. Ez magába foglalja a tervezési folyamathoz, illetve a szükséges ingatlanok megvásárlásához kapcsolódó forrásokat, amely nagyságrendileg milliárdot meghaladó összeget jelent.

Az oktatásról és a vasútról is egyeztettek

A Nógrád megyei felsőoktatás újraélesztésének 2014 óta zajló folyamatáról is szó esett a találkozó idején. Becsó Zsolt konkrét eredményként rámutatott az Óbudai Egyetemmel való együttműködésre, illetve hangsúlyozta, hogy jelenleg is több felsőoktatási intézménnyel – Testnevelési Egyetem, a Semmelweis Egyetem, vagy a Miskolci Egyetem – folyik egyeztetés. Ugyanakkor az együttműködések megvalósításához támogatás szükséges, amely összeg biztosítását kérte a kormányzattól a kelet-nógrádi honatya. 

Az országgyűlési képviselő emellett tájékoztatta a minisztert a 23-as út bátonyterenyei elkerülő útszakaszának folyamatban lévő beruházásáról, illetve a 81-es vasúti fővonalnak a kérdésében kért szorosabb együttműködést. 

Becsó Zsolt összegezésül elmondta: egy tartalmas egyeztetést folytattak Lázár János miniszterrel, amely során áttekintették a térségben jelenleg zajló, illetve tervezett fejlesztéseket.

Becsó Zsolt a mainap arról is beszámolt, hogy teljesen megújulhat a Forgách-telep:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!