Iskolapad

2022.08.16. 13:50

Bővülhet a felsőoktatási paletta Nógrád megyében

Dr. Sterbenz Tamás, a Testnevelési Egyetem rektora fogadta a besztercebányai Bél Mátyás Egyetem küldöttségét minap. A találkozón Skuczi Nándor megyei közgyűlési elnök is részt vett, s szóba került a szűkebb hazánkkal való együttműködés is.

N.O.

Gyümölcsöző együttműködésről tárgyaltak a Testnevelési Egyetemen

Forrás: Facebook/Skuczi Nándor

Dr. Sterbenz Tamás, a Testnevelési Egyetem rektora fogadta a besztercebányai Bél Mátyás Egyetem küldöttségét a napokban. A találkozón a Nógrád megyei közös képzés indításáról, a két egyetem jövőbeni együttműködési lehetőségeiről folytattak tárgyalást. A megbeszélésen jelen volt Jan Lunter, Besztercebánya megye elnöke is.

Portálunk megkeresésére Skuczi Nándor elmondta: a Testnevelési Egyetemen a résztvevőkkel arról beszéltek, hogy a két egyetem szeretne együttműködni a jövőben egymással, így Nógrád megyében is új felsőoktatási képzések indulhatnának el. 

– Régóta jó kapcsolatot ápolunk Jan Lunterrel és öröm volt számunka, amikor ajánlott egy ilyen lehetőséget, ráadásul mindkét egyetem partner lenne benne. Ennek köszönhetően a turizmushoz és a sporthoz kapcsolódó képzésekkel bővülhet megyénk – fejtette ki az elnök.

Hozzátette: további egyeztetéseket folytatnak még a témával kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában