Top10

2021.01.02. 11:20

Ezek voltak 2020 legnépszerűbb nógrádi gazdasági sztorijai

Portálunk idén is sok-sok érdekes hírt hozott olvasóinak. Mutatjuk, mik voltak 2020 legolvasottabb gazdasági hírei Nógrád megyében.

K. B.

Forrás: shutterstock

  • TOP listánk első helyére, talán nem is annyira meglepő módon a koronavírus első hullámában készült áttekintő cikkünk került. A globális méretűvé vált koronavírus-járvány erős hatást gyakorol hazánk gazdasági folyamataira, és a lakosság mindennapjait is átírta. A közreadott adatokból villantottunk fel néhány témát.

  • – Kiemelt célkitűzés, hogy a falvak és nagyvárosok közötti választás ne életminőség és életminőség, hanem életstílus és életstílus közötti választássá váljon – mondta akkor Gyopáros Alpár, modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

  • Egyik legolvasottabb lett a lokálpatrióta gazdaságpolitikáról szóló írásunk. A koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet kezdetén a védekezés nagy mértékben kifeszítette a nógrádi vállalkozásokat és a termelőket, ezért a Nógrád Megyei Önkormányzat összeállított egy helyi gazdaságot erősítő programcsomagot.
  • Éppen lemaradt a listánk dobogójáról sport- és hobbinyúltenyésztők sikeréről szóló cikkünk. A kisterenyei Király Attila barátaival közösen létrehozta az Óriásnyúl-tenyésztők Fajtaklubját, amelynek akkor vezetője lett. A klub pedig azóta is sikert sikerre halmoz.

  • A járványhelyzetben egyre többen döntöttek úgy, hogy autóba ülnek a tömegközlekedési eszközök használata helyett. Így arról is beszámoltunk, hogyan lehet spórolni az autópálya-matricával.
  • Nógrádi vonalra is jutna a MÁV új hibrid vonataiból – adtuk hírül júniusban. A tervek szerint 2023–2024-ben húsz darab 200 ülőhelyes, 2024–2029 között pedig további harminc darab 150 ülőhelyes motorvonat beszerzése történik meg.

  • Szandai József, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Nógrád megyei elnöke július elején kifejtette: a mezőgazdasági termelő akkor részesülhet közvetlen támogatásban, ha legalább egy hektár nagyságú támogatható földterülettel rendelkezik, és az azon folytatott tevékenysége megfelel a jogszerű földhasználatra vonatkozó feltételeknek.
  • Szűkebb hazánkban Hasznoson és Szendehelyen van jelentősebb terület, ahol szőlőtermesztéssel foglalkoznak. Az ősz elején a várhatóan minőségi termésről nyilatkoztak portálunknak.
  • Az utolsó előtti helyet a megyét érintő támogatásról szóló cikkünk foglalja el.

  • A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében újabb 3,8 milliárd forintot meghaladó támogatásokról született Nógrád megyét érintő döntés. A pozitív bírálatot kapott 26 pályázat több területet is érint, így például turisztikai fejlesztések is megvalósulhatnak – számolt be portálunk a nyár elején.

  • TOP10-es listánk végén pedig: a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szárnyai alá vette a nógrádi gazdaságot. 2020 elején mentorprogramot hoztak létre, mellyel segítenek szakképzett ellátni munkaerővel a helyi cégeket.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!