Egészségmegőrzés

2024.06.24. 14:14

Szűrőbusz is várja a kisecsetieket a holnapi komplex egészségnapon

Több állomásból összetevődő egészségmegőrzési sorozatot szervezett a kisecseti önkormányzat, amelynek a legteljesebb programját tartják meg június 25-én.

Hegedűs Henrik

Pribelszki Tamás polgármester közlése szerint a község önkormányzata a Széchenyi Terv Plusz keretében nyert el támogatást a humán-infrastruktúra fejlesztési program megvalósítására, amelynek részeként olyan szolgáltatásokat is igyekeztek eljuttatni a falubeliekhez, amelyekből vármegyénkben hiány mutatkozott. Ennek során korábban már volt egy egészségnap, illetve egy tematikus tábor gyermekek számára Balatonszemesen.

A program legnagyobb elemeként június 25-én szűrőbusz érkezik a nyugat-nógrádi településre. A szakemberek a helyi és környékbeli lakosságnak többek között ultrahang-vizsgálatokat, érszűkület-mérést, vérvételi lehetőséget és testösszetétel-elemzést biztosítanak, emellett a szakértői csoport dietetikai, az egészséges táplálkozással kapcsolatos tanácsokkal is segítik az érdeklődőket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!