Gyógyító mínuszok

2022.01.27. 00:05

Megtalálta a lelki békéjét: így gyógyul Gáspár Győző a zabari hidegben

A nógrádmegyeri showmant a zabari mínuszok segítik át a lelki problémákon.

Nool

Forrás: TV2 Tények Plusz

Futással kezeli pánikbetegségét Gáspár Győző. Szenvedélyének nem is akármilyen helyszínt választott, mint az ország leghidegebb pontjaként elhíresült Zabart. A showman a Tv2 Tények Plusz szerda esti adásában a beszélt arról, hogy idén természetes módszerekkel próbálja legyőzni a stresszt. 

Mint arról korábban portálunk is beszámolt miközben Győzike az egész országot szórakoztatja életével, botrányos tetteivel, életének voltak nehezebb időszakai, így korábban önként vállalta, hogy mentális zavarai miatt szakember segítségét kéri. Később a zárt osztályra is bevonult. 

A showman most a futásra terápiaként tekint. Mint elmondta, számára már az ide vezető utazás is nehéz, de mindent megtesz, hogy leküzdje a rettegését. 

Mindig úgy szoktam kijönni Zabarra futni, hogy előtte leküzdöm a mélységeket és magasságokat. Az út az elég rossz, de most már megszoktam és szeretek ide járni elmélkedni – fogalmazott Gáspár Győző. 

Győzike az is elárulta, hogy hetente többször is ellátogat a településre élvezni a csendet és a szemet gyönyörködtető tájat. 

Nyugalom van, csönd van, nem zavar senki, gyönyörűek a hegyek, szép a táj, mínusz 12 fok van.  Ja, és mobiltelefont ne hozzanak, mert nincs térerő! – mondta a showman, aki azt is elárulta, hogy nagyon ritkán találkozik a helyiekkel. 

De nem csak Győzike, a meteorológus Németh Lajos is jól ismeri a falut. A Magyarország Szibériájaként is emlegetett Zabart, az időjós csak meteorológiai csodának hívja. 

– 2003. január 12-ére virradó reggel a legalacsonyabb hőmérséklet a településen megközelítette a mínusz 32 fokot, ami napi rekordnak számított – emlékezett vissza Németh Lajos, aki azt is elmondta, hogyan is lehetségesek Zabaron ezek az extrém hidegek.

A meteorológiai magyarázat egyszerű: a környező hegyekből, mint a Mátra, a Bükk, vagy a Szlovák-érchegység, összegyűlik és beragad a hidegebb levegő a völgy alján –  magyarázta a szakember.

A teljes adást itt tudjátok megnézni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!