Elismerés

2023.12.05. 10:45

Kerkez Milos szerepel a legjobb 21 éven aluli, Európában játszó labdarúgók listáján

Kerkez Milos, a Bournemouth magyar válogatott játékosa a 19. helyen végzett a legjobb 21 éven aluli, Európában játszó labdarúgókat értékelő 2023-as Golden Boy-listán.

MW

Kerkez Milos a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők hetedik fordulójában, a G csoportban játszott Magyarország - Szerbia mérkőzésen a Puskás Arénában 2023. október 14-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A sorrendről ötven elismert szakíró döntött, mindegyikük öt futballistára szavazhatott (10-7-5-3-1 pont). Ez alapján Jude Bellingham, a Real Madrid angol csatára győzött, a lehetséges 500 pontból 485-öt begyűjtve.

Az olasz Tuttosport által 2003-ban alapított díj történetében a nyáron a holland AZ Alkmaartól Angliába igazolt Kerkez a harmadik magyar labdarúgó, aki jelölt volt: 2020-ban Szoboszlai Dominik (ő végül a nyolcadik lett), míg 2009-ben Koman Vladimir szerepelt a listán.

A szurkolók szerint Szalah volt az év legjobbja

A szurkolók szavazatai szerint Mohamed Szalah, Szoboszlai Dominik liverpooli csapattársa volt az év legjobbja az angol labdarúgó-bajnokságban.

A Futballszurkolók Szövetsége (FSA) által kiírt voksolás végeredményét hétfőn este hirdették ki Londonban, ünnepélyes keretek között.

A Liverpool egyiptomi támadója 2018 és 2021 után harmadszor érdemelte ki az elismerést.

Szalah idén 27 gólnál és 17 gólpassznál jár a Vörösök színeiben - adta hírül a Liverpool honlapja.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában