Krimi

2023.08.15. 18:23

Elképesztően veszélyes: úgy használják a panelházak tetejét fiatalok, mint egy akadálypályát

A lakók felháborodtak azon, amit a háztetőkön művelnek a rolleresek és deszkások. 35 méter magasan elég egy rossz mozdulat...

Forrás: boon.hu

A fiatalok a diósgyőri városrészen a tízemeletes lépcsőházak tetején ugrálnak, rollereznek Miskolcon. A vér is megfagy az emberben az alábbi videón látható képsorokat nézve. Azt láthatjuk, hogy fiatal gyerekek játszanak a 10 emeletes panelházak tetején Diósgyőrben. A helyiek szerint

néhány héttel ezelőtt vették észre először, hogy fiatalok rohangálnak a tetőkön, majd a napok múlásával újra és újra visszatértek, ráadásul már csapatokban.

A boon.hu munkatársa felkereste az érintett lépcsőházak lakóit, akik egyöntetűen megdöbbentek az eseten. Nagyné Herdik Piroska, azt mondta, hogy korábban is voltak „bandázások” a tetőkön, de ilyenre nem volt példa. „Több évtizede lakom a lakótelepen, egy csendes nyugodt környék ez, és felháborít, hogy ilyen negatív dolgokkal kerülünk a hírekbe” – mondta. Hozzátette: ő is látott fiatalokat a tetőn, de szerinte nem itt lakókról van szó. „Ezek a tizenévesek máshonnan jöhetnek ide, és szerintem a szüleik sem tudják, hogy pontosan mit csinálnak itt, hiszen egy normális ember fel tudja mérni, hogy milyen veszélyekkel járhat ez” – hangsúlyozta.

Korábban egyébként portálunknak Janasóczki Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, hogy egy 10 emeletes panelház tetején tartózkodni életveszélyes.

„Ilyen magasságban egy rossz mozdulat is tragédiát okozhat, így azt tanácsoljuk, ha bárki ilyen esetet észlel, azonnal hívja a központi segélyhívót”

– mondta.

Az extrém közeg vonzza őket

A Kuruc utcai panelek között mindössze 60-70 centiméter a távolság, az egyik lakó szerint ez vonzhatja a fiatalokat 

– írja a boon.hu.

Nagy Erzsébet az egyik érintett panelben él, szerinte a magasság és az, hogy átjárhatóak a panelek, nagyon „kecsegtető” lehet egy-egy tinédzsernek. „Fiatalon az ember nem úgy gondolkodik, mint egy idősebb, így természetes, hogy vagánynak tartják, amit tesznek” – mondta. Rámutatott: a tetőtéri ajtók náluk is nyitva vannak, mert kötelezően nyitva kell tartaniuk. „Régen az emberek maximum napoztak a panelek tetején, ma meg már ugrálnak. Engem elszomorít, hogy a fiatalok erre vetemednek” – hangsúlyozta. Szerinte a megoldás azt lenne, ha a szülők kellően odafigyelnének a gyerekekre, és elmagyaráznák nekik, hogy hiába kevesebb mint egy méter az épületek közötti rés, egy botlás, és máris kész a baj.

„Ezek a panelek körülbelül 35 méter magasak. Ilyen magasságból egy esés végzetes lehet, nem szeretnék reggel arra kelni, hogy valakit éppen itt rajzolnak körbe a rendőrök”

– mondta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában