rali

2019.06.29. 10:24

Kategóriagyőzelmet szerzett Suzukival Tóth Csaba

A minap rendezte a Speed Rallye Team a mezőkövesdi reptéren a szlalomversenyét SRT Bázis Szlalom az IEJ Zrt Kupáért néven az Extrém Nap keretein belül.

B.L.

A nógrádi csapat

A 83 nevezőnek négyszer kellett teljesítenie a négy kilométeres távot a reptér aszfaltján, amelyből a három legjobb ideje számított a végelszámolásnál. A versenyre hat nógrádi versenyző látogatott el, akik közül a legeredményesebb újra Tóth Csaba lett Suzuki Swift Gti autójával. A kategóriájának legjobbja lett, valamint az abszolút 11. helyet is megszerezte.

Kadlót József Ladájával a T3 kategória harmadik, és a Lada Kupa második helyezettje lett, Kerekes Bence a junioroknál volt a legjobb BMW-jével, Kilczin Zsolt az S2-t nyerte egy széria Toyota Corollával, míg ugyanebben a kategóriában Boros Bernárd lett a harmadik egy Suzuki Swifttel. Faragó Gábor a T4 kategória hetedik helyén végzett egy BMW-vel.

A nógrádi csapat

Tóth Csaba így értékelt:

– Ismét felülmúlta a várakozásaimat az eredmény, mert ez nekem egy teljesen ismeretlen verseny volt. Tetszett a helyszín és a verseny lebonyolítása. Nagyon jó volt a csapat, a hangulat, és hogy indultak a nógrádi versenyzőtársak is.

Kadlót József sem volt csalódott a versenyt követően.

– Nagyon jó volt a csapat, a pálya és az autó is. Elégedett vagyok a végeredménnyel, bár van még hova fejlődnünk, nekem is és az autónak is.

Kerekes Bence szétszakította a hajtást.

– Az első gyorsaságin történt malőr után, amit a profi szerviz már a második gyorsaságira megjavított, már egy problémamentes és nagyon élvezetes versenyben volt részem. A pálya nagyon jó és gyors, bár nem tudom, hogy milyen és mennyi gumit kellene vinni ide egy napra. A nógrádi csapattal a hangulat is jó volt. Még biztosan visszatérünk.

Kilczin Zsolt is kiemelte a nagyon jó hangulatot.

– Ez a mostani pálya kicsit másabb volt mint a többi, nekem a hetven százaléka nehézkes volt, ugyanis egy utcai, a szó szoros értelmében gyári autóval indulok, egy Toyota Corollával. Volt olyan rész, ahol harmadikban közel 110 km/h-val érkeztem meg a cél előtti lassítóra. Ez a szakasz volt nekem a nap fénypontja, és a fokozatos gyorsulást is ennek tudom be. Kiváló, jó hangulatú és szuper kis verseny volt.

Boros Bernárdnak is tetszett a pálya.

– Tempós és csúszós volt a pálya, volt benne minden, ami kell egy jó versenyhez. A hőség kicsit megviselt, de azért ki lehetett bírni. Szeretem ezt a helyszínt, mert minden alkalommal más és más az elrendezése. A gumit megette ismét a pálya, de ez már csak ilyen sport.

Faragó Gábor is tervezi, hogy visszatér még.

– Jó idő, jó társaság, tempós pálya, mi kell még? Nem vagyok hozzászokva az ilyen tempós pályákhoz, lehetett volna még mit csiszolni bőven ezen a teljesítményen, jó lett volna többet menni, de majd legközelebb.

Címkék#rali

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában