Zarándoklat

2022.07.12. 18:18

Közel harminc kilométeres zarándokutat tesznek meg hétvégén a nógrádi egészségügyi dolgozók

Betegápolók, mentők és szimpatizánsok zarándokolnak Mátraverebély-Szentkútra, ahol dr. Csókay András idegsebész is tanúságot tesz majd július 16-án, szombaton.

Gerhát Karina

Forrás: Beküldött fotó

Mentők, betegápolók, egészségügyi dolgozók, illetve azok családtagjai és a szimpatizánsok érkeznek nemzeti kegyhelyünkre szombaton. 

A Lellisi Szent Kamill búcsú templomi áldással veszi kezdetét Szécsényben, a hajnali órákban, majd a résztvevők az út során többször megállnak elmélkedni Komáromi Jób ferences szerzetes vezetésével. A Nógrád megyei településeken és az erdőkön át vezető 27 kilométeres út Szentkúton ér majd véget, ahol a Porcinkula Alapítvány és a Palóc Mentőalapítvány egyik mentő szakácsa palóc gulyással vendégeli meg a zarándokokat. A 18 órakor kezdődő ünnepi szentmisét Kozma Imre atya és Komáromi Jób celebrálja majd. A napot dr. Csókay András idegsebész tanúságtétele zárja.

– A gyalogos zarándoklathoz akár menet közben is bárki csatlakozhat. Nem csupán az, aki a mentődolgozói vagy a betegápolói hivatást választotta, sőt vallásában sem kell elkötelezettnek lennie annak, aki eljön. Elég, ha csak szimpatizál és úgy érzi, szeretne választ kapni kérdéseire vagy hite megerősítését kéri – mondta portálunknak dr. Bagó József, a Porcinkula Alapítvány szóvivője.

Július 17-én, vasárnap a Kármelhegyi Boldogasszony búcsún Berta Tibor tábori püspök mutatja majd be az ünnepi liturgiát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!