Hirdetés

2022.05.27. 13:47

Egy igazán jó benzines fűnyíróval öröm a kerti munka!

Ha valaki kertes házban él, akkor bizony a fűnyíró elengedhetetlen eszközzé válik a mindennapok során. Hiszen függetlenül attól, hogy egy kis kertet vagy egy nagyobb telket kell rendben tartani, a gép segítségére mindenképpen szükség van a szezon során. Egy benzines fűnyíró remek választás lehet mindehhez, azonban egyáltalán nem mindegy, hogy a széles kínálatból melyikre esik a választásunk. Ebben a bejegyzésben most minden fontos információt megtalál a témával kapcsolatban!

Forrás: szerszamkell.hu

Ha eldöntötte, hogy benzines fűnyírót választ

Amennyiben abban már biztos, hogy egy benzines típus mellett teszi le a voksát, ebben az esetben már egy hatalmas lépést tett a kényelmes és igényes fűnyírás irányába. Azonban jó tisztában lenni azzal, hogy a vásárlás előtt számos dolgot kell figyelembe venni ezzel kapcsolatban. Nem mindegy például, hogy mekkora és milyen területről van szó, de a saját igényeket is ajánlott figyelembe venni. Hiszen egy ilyen szerkezetet hosszú távra vásárol az ember. Ha jól választ, akkor többé nem lesz nyűg a fűnyírás, hiszen gyorsan és hatékonyan végezhet ezzel a feladattal. Az így felszabadult idejében pedig gondtalanul élvezheti a kertje szépségét annak minden előnyével együtt.

Mi mindent érdemes figyelembe venni egy benzinmotoros fűnyíró esetén?

Mind az erő, mind pedig a teljesítmény szempontjából remek választás egy ilyen szerkezet, ráadásul a nagyobb fűvel is elboldogul még akár nehezebb terepen is. A teljesítményt és a fűgyűjtő méretét mindenképpen érdemes figyelembe venni a választáskor, így problémamentes és gördülékeny lesz a fűnyírás. Ha a kert több mint 400 négyzetméter, akkor már hatalmas segítséget jelent egy ilyen gép, de egy ideális modell már 2000 négyzetméterrel is megbirkózhat, sőt a kifejezetten gazos területek sem okoznak számára különösebb problémát. Sőt, ma már a fűgyűjtős verzió mellett oldalkidobós, mulcsozó adapterrel felszerelhető változatok is léteznek. 
Egyedül abban az esetben nem ajánlott a benzines gép választása, ha kifejezetten meredek lejtős a terep, ugyanis ilyenkor a porlasztó miatt kihagyhat a motor. Bár ahhoz, hogy mindez a gyakorlatban is megvalósulhasson, természetesen a megfelelő benzin töltésről minden esetben gondoskodni kell. Cserébe viszont bárhol bevethetők ezek a modellek, amíg van hozzá elég üzemanyag.

Forrás: szerszamkell.hu

A négyütemű benzines fűnyíróknál lényeges az olaj használata is!

Természetesen amit rendszeresen használunk, azt karban is kell tartani, nincs ez másként a fűnyírók esetében sem. A benzines típusok a legtöbb esetben négyütemű motorral vannak ellátva, ami azt jelenti, hogy a motor kenésére is mindenképpen oda kell figyelni. Vagyis nem csak az üzemanyagtartályt, de az olajtartályt is rendszeresen tölteni kell. A két részt viszont nem érdemes összekeverni, hiszen emiatt akár tönkre is mehet a fűnyíró. Azt, hogy aktuálisan milyen szinten áll az olaj, érdemes egy olajszintmérő pálcával ellenőrizni minden használat előtt, vízszintes terepen.

Milyen előnyei vannak az önjáró fűnyírónak?

Az önjáró benzines fűnyírók nagy mértékben megkímélik az ember fizikumát, hiszen bekapcsolás után tulajdonképpen nincs más dolgunk, mint az irányítás, a kerekei ugyanis maguktól forognak. Ha egy nagyobb területről van szó, akkor bizony hatalmas áldást jelent ez a funkció. Ráadásul a kisebb lejtőkön is remekül boldogul az összkerékmeghajtásnak köszönhetően. A magasabb árkategóriába tartozó gépek már tolatni is képesek.

A fentiekből egyértelműen látható, hogy a választék hatalmas, így nem kérdés, hogy mindenki megtalálhatja közöttük a minden szempontból leginkább megfelelőt, legyen szó teljesítményről, kialakításról, árról vagy éppen az extrákról.

Címkék#hirdetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában