Együttműködés

2023.10.31. 12:53

Orbán Viktor a Professzorok Batthyány Köre elnökével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Kollár Lajost, a Professzorok Batthyány Köre (PBK) elnökét – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Kollár Lajost, a Professzorok Batthyány Köre (PBK) elnökét a Karmelita kolostorban 2023. október 31-én

Forrás: MTI

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Kollár Lajos tájékoztatta Orbán Viktort a civil tudós testület elmúlt időszakban elvégzett munkájáról.

A miniszterelnök és a PBK elnöke a Magyarország előtt álló legfontosabb kihívásokról is tárgyalt, a veszélyek koráról, a háborúkról, a demográfiai és gazdasági problémákról, a nemzeti szuverenitásról.

Az egyre veszélyesebbé és kiterjedtebbé váló háborús konfliktusok kapcsán a béke fontosságát hangsúlyozták. Felidézték a Professzorok Batthyány Köre márciusban kiadott állásfoglalását, amely a békéről és a világháború elkerüléséről szólt.

KOLLÁR Lajos; ORBÁN Viktor
Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Kollár Lajos, a Professzorok Batthyány Köre (PBK) elnöke tárgyal a Karmelita kolostorban 2023. október 31-én
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán / Forrás: MTI

A testület elnöke a megbeszélésen további együttműködést ajánlott a magyar kormánynak szakmai, tudományos kérdésekben – áll Havasi Bertalan közleményében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában