Kipakolják a kasszát

2023.10.06. 13:15

Milliós jutalmak a Városházán, dugók, kosz és szemét az utcákon – frissült

A Fidesz frakcióvezetője Karácsony Gergely főpolgármestert bírálta pénteki Facebook-bejegyzésében a Városházán kiosztott milliós jutalmak miatt.

MW

A Fővárosi Közgyűlés ülése a Városházán

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Havran Zoltán

Mesés jutalmak a Városházán - dugók, kosz és szemét az utcákon

- írta Kocsis Máté, aki szerint amíg Karácsony Gergely „siránkozik” a főváros csődközeli helyzete miatt, 

„Gyurcsányék kipakolják a kasszát, pont úgy, mint régen az egész országot”.

A Fidesz frakcióvezetője azt írta: a főpolgármestert lenyűgözi, ahogy cégvezetői - így mások mellett Mártha Imre, a fővárosi közműcég vezetője - dolgoznak, ezért szerinte 8-10 milliós „jutalomfalatot” érdemelnek.

Kocsis Máté emlékeztetett: Gyurcsány Ferenc nemrég arról beszélt, hogy szerinte a hozzájuk közel álló világ fogja vezetni Budapestet a jövő évi választások után is, és „több Mártha Imrét szeretne”.

Úgy tervezik, hogy még fél évtizedig ezt fogják csinálni: a városban semmit, a városházán mindent

- írta a kormánypárti politikus.

Mártha Imre reagált a kritikákra

Sajátos módon reagált Mártha Imre a fővárosi cégvezetők között neki is kiosztott sokmilliós prémiumok miatt megfogalmazott kritikákra – írja a Magyar Nemzet. A lap szerint a budapesti közműcég vezetője nem válaszolt arra a kérdésükre, hogy milliárdosként lemond-e a csaknem nyolcmillió forintos extra juttatásról, amelyet Karácsony Gergely főpolgármester jóváhagyott számára, a közösségi oldalán viszont megtámadta a Fidesz-frakcióvezetőjét. 

Kocsis Mátét megélhetési politikusnak nevezte, akinek a szerepe ebben a kérdéskörben Mártha szerint csak „foxi-maxi jelentőségű”.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában