Mátramindszent

2018.02.13. 10:52

Új játékokkal és hasznos eszközökkel gazdagodtak

A mátramindszenti önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy a helyi Kerekerdő Óvoda tizen­hét aprósága, valamint kollektívája semmiben ne szenvedjen hiányt az intézményben töltött hétköznapok során. Az óvodát 1 millió 400 ezer forinttal támogatta a közelmúltban a településvezetés.

Palchuber Kinga

Orosz Józsefné, a Kerekerdő Óvoda vezető óvónője elmondta: a helyi önkormányzat pénzbeli támogatásának köszönhetően  az intézményben nemrégiben egy nagyobb beruházás zajlott le.

– A közel másfélmillió forintból a nevelőtestület különféle játékokat tudott vásárolni a csoportszobákba és az udvarra egyaránt – tette hozzá.

Az udvaron használatos játékszerek – többek között a nagyméretű trambulin, a futó­biciklik, a kis gokartok, a rollerek, valamint a színes labdák – tárolásához egy faházat is beszereztek az óvodában. Orosz Józsefné továbbá elárulta: mindezek mellett tavasszal az intézmény udvarát is rendbe teszik. A munkálatok keretében használatba helyezik a szabadba telepítendő gyermekjátékokat.

– Szeretnénk járdalapokkal lerakni az udvart, s kiépíteni egy olyan pályát, ahol apróságaink biztonságosan tudnak majd rollerezni. Ezen felül egy komplett kis játszóteret – csúszdával és mászókával – is kialakítunk, amely a gyerekek mozgásfejlesztésében is fontos szerepet fog játszani – tájékoztatott az óvónő.

Pályázati sikerek

Tavaly több projektre is sikerrel pályázott a község önkormányzata. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon belül orvosolhatták a Mátramindszenti-patak vízrendezését, pénzt nyertek az orvosi rendelő felújítására és korszerűsítették a hivatal épületét. Ezen felül a közelmúltban több mint 21 millió forintot nyertek el a közösségi ház fejlesztésére is. A kistelepülési önkormányzatok pályázatán 1 millió 250 ezer forinttal gazdagodtak, a belterületi utak helyrehozatalára pedig 12 millió 750 ezer forintot meghaladó összeget fordíthatnak.

A támogatásból pótolták a szerepjátékokhoz – zöldségárus, fodrász, orvos – szükséges kiegészítőket, illetve egy játékok tárolására alkalmas térelválasztót is beszereztek, ahol a kicsik képeskönyvet tudnak nézegetni. A játékszerek mellett új kanapéval és irodai eszközökkel – számítógéppel és nyomtatóval – is gazdagodott az óvodavezetés.

Orosz Józsefné elmondta: a kicsiknek már a benti játékok kipróbálása is hatalmas örömet okozott, ám a kismotorra is felpattantak egy tesztkör erejéig.

– Már alig várják, hogy jó idő legyen és az összes eszközt birtokba vegyék! – mosolyodott el az óvodavezető.

Télen a gyermekekkel szánkózni, nyáron pedig kirándulni járnak, s egész évben lehetőséget kínálnak az apróságoknak lakókörnyezetük megismerésére.

Az óvoda néhány évvel ezelőtt egy teljeskörű felújításon is átesett.

Orosz Józsefné vezető óvónő nagy örömmel mutatta, hogy mivel örvendeztették meg a Kerekerdő Óvodában cseperedő gyermekeket Fotó: Hüvösi Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!