Ország-világ

2021.06.13. 07:09

Eriksen maga kérte a társaktól, hogy játsszák le a meccset

A dánok közösen döntöttek a folytatás mellett, de nem mindenki állt valóban készen rá.

Fotós: AFP

Kasper Hjulmand, Dánia szövetségi kapitánya könnyeivel küszködött a mérkőzés után. Az egész futballvilág számára megrázó volt, amikor Christian Eriksen a gyepre rogyott, de a családja mellett a csapattársait sokkolhatta legjobban az eset.

„A játékosok közül többen a padlóra kerültek érzelmileg. A következő napokban a csapat körüli pszichológusoknak sok dolguk lesz a trauma után” – mondta Hjulmand, aki azt is elmondta, miért döntött a csapata a folytatás mellett – írja a Magyar Nemzet.

„Két lehetőség állt előttünk: befejezzük a meccset este, vagy vasárnap délután visszatérünk a pályára.

A játékosok nem tudták elképzelni, hogy egy éjszaka után, amelyen biztosan nehezen alszanak majd, másnap ismét pályára lépjenek. Jobb volt túl lenni az egészen.

Bár a találkozó több mint másfél órás szünet után folytatódott, ennyi idő nem volt mindenkinek elég ahhoz, hogy függetlenítse magát az eseményektől. A csapatkapitány, Simon Kjær, aki talán Eriksen életét mentette meg gyors közbeavatkozásával, emiatt kért cserét, nem sokkal a finnek gólja után.

”Nagyon mélyen érintette az eset. Kétségei voltak, hogy vállalja-e a folytatást, megpróbálta, de nem tudta végigjátszani a meccset„

– árulta el Hjulmand.

A finnek számára sem volt egyszerű a helyzet. A válogatott története első Eb-meccsét játszotta, Markku Kanerva szövetségi kapitány pedig a hosszú kényszerszünetben próbált lelket önteni játékosaiba.

”Azt mondtam a fiúknak, hogy próbáljanak a meccsre koncentrálni, amennyire lehetséges. Hozzátettem azt is, hogy tudom, mennyire nehezet kérek tőlük, de végül jól végrehajtották a feladatot, és nagyszerű eredményt értünk el„ – summázott Kanerva csapata 1-0-s sikerét követően.

Finnország a meccsen szint végig a védekezéssel foglalkozott, a csapat első lövéséből – pontosabban fejeséből – azonnal gólt is szerzett. A történelmi finn találatot jegyző Joel Pohjanpalo már a gól utáni visszafogott reakciójával is jelezte, hogy nem az eredmény a legfontosabb, a lefújás után pedig szinte egyáltalán nem volt hajlandó magáról a mérkőzésről beszélni.

”Eriksen maga mondta, azt akarta, hogy játsszuk le a meccset. Tiszteletben tartottuk a döntését.

Nem volt könnyű volt visszamenni a pályára, azt pedig elképzelni sem tudom, hogy a dánoknak mennyire nehéz lehetett. Nagyszerű győzelem ez számunkra, de az egyetlen lényeges dolog most Christian állapota„ – mondta a finn támadó.

A csoport másik meccsén Belgium simán verte Oroszországot, a duplázó Romelu Lukaku is üzent Eriksennek. A két játékos az Inter színeiben együtt nyerte meg a mögöttünk hagyott idényben a Serie A-t.

Borítókép: dán játékosok sokkos állapotban az eset után

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!