jegyzet

2019.04.25. 13:37

Távozás

Nemrég volt szerencsém látni egy sikerdarabot Salgótarjánban, s színházbolondként mit is mondhatnék: igazi katarzis volt!

Palchuber Kinga

Fotó: Shutterstock

A közönség lehengerlő színészi alakításokat, lélegzetelállító színpadképet és csodaszép öltözékeket láthatott, sőt, a darabba ékelt poénok is mind célba találtak. A teátrum világát kedvelők képesek átérezni egy-egy színdarab üzenetét, s számukra valódi felüdülést jelenthet a kétórányi kikapcsolódás.

Mi fejezhetné ki jobban a publikum tetszését, mint az, ha szűnni nem akaró vastapssal és álló ovációval jutalmazza a művészeket? Egy színész szíve e kettő egyvelegétől dobban hatalmasat... Sajnos azonban akadnak emberek, akik fittyet hánynak a legalapvetőbb illemszabályokra és a színház szellemiségére. Ők azok, akik a darab közben a telefon kijelzőjét nézik, vagy a tapsvihar közben távoznak... S láss csodát, mindez megtörtént ennek az előadásnak a végén is! Már-már a közönség soraiban ülők szégyellték el magukat azok miatt, akik feltűnő távozásukkal egy pillanatra is elvonták a figyelmet a művészekről. A színészek az előadás előtt sokat próbálnak, hogy a pódiumon a legjobb formájukat hozzák, bárhol is járjanak.

Gondoljanak bele: a munkáért járó gratuláció mindenkinek jólesik! Bízom benne, hogy a színészek a teli nézőtér elismerését vitték magukkal útravalóként és hamarosan újabb darabbal térnek vissza. Azért egy kis tüske is fájhat, ha az ember úgy érzi, nem ismerték el a teljesítményét...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában