néptánc

2019.05.05. 11:30

Kurucz Boglárka okleveles táncoktatóként az utánpótlással is foglalkozik

 – A tánc életem fontos része, az a terület, ahol feltöltődöm és jól érzem magam. Gyermekkorom óta a néptánc a hobbim – vallja a szécsényi Kurucz Boglárka, a Palóc Néptáncegyüttes tagja.

Sz. F.

Kurucz Boglárka az Apró Palóc táncosaival

Forrás: N.M.H.

Fotó: Sz.F.

Általános iskolai tanulmányait követően a Fóti Népművészeti Szakképző Iskola, Szakiskola és Gimnázium néptánc tagozatán folytatta tanulmányait. A néptánc annyira a szívéhez nőtt, hogy OKJ-s néptáncoktatói szakképesítést, majd a 2014-ben, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola nappali tagozatán óvodapedagógus képesítést szerzett. Jelenleg a varsányi óvodában dolgozik.

Tanulmányai alatt is táncolt a Palóc Néptáncegyüttesben, amelynek lelkes tagjaként Kail Csaba-díjjal tüntették ki. Ahogy mondta, a táncnak nagyon sokat köszönhet, számos európai országban jártak a csoporttal és voltak Izraelben is. Megtiszteltetésnek vette, amikor felkérték, hogy a Palóc Néptáncegyüttesben való szereplése mellett vállalja el az Apró Palóc utánpótláscsoport vezetését.

Kurucz Boglárka az Apró Palóc táncosaival
Fotó: Sz.F. / N.M.H.

– Öt éve, hogy az óvodáskorú gyermekekből álló utánpótlással foglalkozom. Jelenleg 25 lelkes, szorgalmas és nagyon ügyes gyermek jár hozzám. Heti két alkalommal próbálunk a szécsényi művelődési házban, ahol nagy hangsúlyt fektetek a népi és gyermekjátékokra, a tánc alapjainak elsajátítására és annak megszerettetésére. A gyermekek nagy élvezettel vesznek részt a próbákon. Öröm számukra, amikor színpadon, a közönség előtt is megmutathatják, hogy mi mindent tanulnak, mit tudnak ők, a szécsényi Palóc Néptáncegyüttes jövendő tagjai – mondta.

Az Apró Palócok szécsényi fellépéseik mellett több település falunapján és egyéb rendezvényein is szerepeltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!