program

2019.11.13. 07:43

Érdekes programokkal várja a látogatókat a szécsényi városi könyvtár

Úgy tartják, aki olvas, az rossz ember nem lehet. A könyv a legjobb barát, az élményszerzés fontos forrása.

Korcsok Norbert: „Életünk szerves részévé kell válnia az olvasásnak”

Forrás: NMH

Gyarapítja szókincsünket, formálja személyiségünket. A könyv ablak, amelyen át a szépség, az ismeretek áramlanak felénk. Hasonló gondolatokat vall a szécsényi Krúdy Gyula Városi Könyvtár vezetője, Korcsok Norbert is, aki azt mondta:

– Az olvasás életünk szerves részévé kell, hogy váljon. Mindegy hogy mit, regényt, verset, tanulmányt, folyóiratot, újságot olvasunk, csak olvassunk. Munkája fontos részének tartja, hogy a fiatalokkal megismertesse a könyvtár életét, s ráirányítsa figyelmüket az olvasásra. Valamivel több, mint két éve, 2017 májusától vezeti a könyvtárat, azóta jó együttműködést alakított ki a város iskoláival, óvodáival.

Korcsok Norbert: „Életünk szerves részévé kell válnia az olvasásnak”
Fotó: NMH

A salgótarjáni születésű Korcsok Norbert 1999-ben érettségizett a megyeszékhelyen, pályáját 2001-ben kezdte az akkori szakszervezeti könyvtárban. Az ott töltött idő alatt nem csak megismerte és megszerette a könyvtári életet. Folyamatosan képezte magát, könyvtárosi asszisztens, segédkönyvtáros, majd könyvtárosi végzettséget szerzett. Közben Balassagyarmatra költözött, jelenleg is ott él. Most a szécsényi városi könyvtárban hasznosítja a szakmai ismereteit. Amikor odakerült, komoly feladat várt rá. Az intézményen kívül a város életét is megismerte, munkatársaival jó kapcsolatot alakított ki.

A könyvtárban író-olvasó találkozók, kiállítások mutatják be az egykori helyi irodalmi életet, megyénk kortárs íróit. Az országos könyvtári rendezvényekhez is kapcsolódnak, legutóbb az „Ültess fát, olvass alatta könyvet!” felhíváshoz csatlakoztak. Gyakori vendégeik az óvodások, iskolások.

Közösségi tér

– Örömmel tölt el, hogy ilyen jól tudunk együttműködni, segítjük egymást. Fontosnak tartom, hogy a könyvtárunkat minél többen megismerjék, és ne csak kölcsönzőhely legyen, hanem valódi közösségi tér is. Próbálunk minden korosztály számára szórakoztató, hasznos időtöltést biztosítani. Minden jó kezdeményezésre nyitottak vagyunk. Azon fáradozunk, hogy a könyvtárunk mindenki számára kedvelt legyen – mondta Korcsok Norbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában