jótékonykodás

2019.12.21. 19:45

Ebek ünnepét tenné szebbé a bátonyi kutyakozmetikus

Azoknak a kutyáknak szervez immár negyedik éve karácsonyi adománygyűjtést a bátonyterenyei Kohári Nikolett, akik nem tölthetik gazdi társaságában az ünnepeket.

Kakuk Klaudia

Az állatok szeretete vezérli a kutyakozmetikusként munkáját végző lányt, akinek civil állatvédőként gyermekkora óta fontos szerepet játszik az életében a menhelyen élő, kóbor állatokról való gondoskodás.

– Több mint négy éve fogalmazódott meg bennem ez a gondolat, azóta több tonna kutyaeledelt sikerült összegyűjtenem a segítségre szoruló négylábúaknak – mondta Kohári Nikolett. Hozzátette: a tavalyi évben összesen 1088 kiló élelem adományozása mellett egyéb eszközökkel, ápolási kellékekkel, takarókkal, játékokkal járultak hozzá a járókelők menhelyi kutyák élethelyzetének javításához. Ebben az évben a befolyt élelmet és kellékeket a bátonyterenyei Érted Ugatok Állatvédő Egyesület által üzemeltetett menhely lakói közt osztja szét. Kutyaeledel mellett, meleg takarókat, pórázt, nyakörvet, játékot, féregtelenítő tablettát és fertőtlenítőszereket is lehet adakozni.

Kohári Nikolett már több mint négy éve segít a nehéz sorsú, gazdátlan kutyákon

– Mint minden évben, a lényeg a tenni akaráson van, a menhelyen mindennek nagy hasznát veszik, még egy darab konzervnek is – hangsúlyozta az állatvédő. Nikolett arra is felhívta a figyelmet, hogy csak felelősségteljesen ajándékozzunk élő állatot, és a karácsony elmúltával se feledkezzünk meg a bajba jutott kis kedvencekről.

Nógrád megye állatmenhelyein jelenleg alig akad hely a kutyák számára
Fotó: NMH

Nógrád megye állatmenhelyein alig akad hely a négylábúak részére, rengeteg állatvédő szervezet adományokból látja el a megunt, kidobott, ketrecbe kényszerült ebeket. Ennek megelőzése érdekében a szülőknek érdemes gondolkodni, mielőtt masnival átkötött kölyökkutyát ajándékoznának gyermekeiknek a fa alá. A kisállat ajándékozása felelősséggel jár, amire leginkább a szülőnek kell felkészülni, hiszen gyakran rájuk hárul a későbbiekben a gondoskodás. Figyelembe kell venni, hogy az ajándékozott kutyával nem jár együtt a szobatisztaság, a fegyelem. Ezért érdemes jól megfontolni a döntést, hiszen a kisállatnak igénye van a szeretetre a törődésre a gondoskodásra, erre a szürke hétköznapokban is gondolni kell. Nem a kisgyermek részéről bűn, ha az ünnepi lelkesedés után nem mutat érdeklődést a kisállat iránt, a szülő részéről viszont már az, ha a hóbort kedvéért vásárol kis kedvencet. Ez nem azt jelenti, hogy senki ne ajándékozzon kutyát, viszont érdemes jól megfontolni – hívja fel a figyelmet az állatvédő.

Az adománygyűjtés utolsó helyszíne a bátonyterenyei szabadidőközpont lesz, ahol Kohári Nikolett várja az adakozni vágyókat december 22-én vasárnap, 10–14 között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában