szalagátvágás

2019.05.22. 16:31

Boldogan vették birtokba a felújított somoskőújfalui óvodát

Szerdán ünnepélyesen átadták és már birtokba is vették a gyermekek a mintegy 22 millió forintból felújított Somoskőújfalui Gesztenyekert Óvodát.

G. K.

Az átadón a helyi óvodások műsorát is megtekinthették a jelenlévők, majd ünnepélyesen átvágták a szalagot. 

Forrás: NMH

Fotó: H. M.

Az intézmény közel két évszázados múltra tekint vissza, hiszen – az 1976-ban hozzátoldott egy csoportszobát leszámítva – 1842-ben épült, így folyamatosan felújításra, fejlesztésre, szépítésre szorul, annak érdekében, hogy 1950-től betöltött óvoda funkcióját továbbra is megfelelően el tudja látni – tudtuk meg dr. Tóth Lászlótól.

A polgármester hozzátette: a jelenlegi rekonstrukció tulajdonképpen a 10 esztendővel ezelőtti energetikai felújítást egészítette ki. Célja az volt, hogy a korszerűsítésnek köszönhetően tovább csökkenjen az energia igény, a károsanyag-kibocsátás, és ezáltal az óvoda működési költsége.

Az átadón a helyi óvodások műsorát is megtekinthették a jelenlévők, majd ünnepélyesen átvágták a szalagot.
Fotó: H. M. / NMH

A felújítás során további hőszigetelő réteget kapott a külső fal és a padlásfödém, továbbá a meglévő, rossz hatásfokkal üzemelő gázkazán cseréje is megvalósult, valamint új radiátorokkal is gazdagodott az épület. A megújuló energia használata napelemes rendszer kiépítésével történik meg. A beruházás során az intézmény akadálymentesítése is megvalósult.

– Természetesen itt nem érhet véget az egykori kastélyépület megújulása, hiszen a megkezdett munkálatokat rövidesen folytatnunk kell az intézmény belső rekonstrukciójával, amely már hosszú évek óta várat magára. Reményeink szerint ehhez sikerül majd megfelelő összegű pályázati támogatást elnyernünk – hangsúlyozta dr. Tóth László. Az átadón a helyi óvodások műsorát is megtekinthették a jelenlévők, majd ünnepélyesen átvágták a szalagot.

Bíznak a jövőben

Az eseményen dr. Becsó Károly és Becsó Zsolt országgyűlési képviselők is részt vettek, akik megígérték a település lakóinak, hogy az eddigiekhez hasonlóan továbbra is támogatni fogják a község fejlődését. Kiemelték: a Terület-és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően sorra újulnak meg intézmények, utak, járdák. Hangsúlyozták továbbá: ahol egy közösség bölcsődét, óvodát, illetve iskolát épít vagy felújít, az bízik a jövőben, amelyre mindig nagy szükség van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában