jegyzet

2019.03.12. 14:14

Károgók

Mi lehet az oka annak, hogy az internetes oldalak cikkei, képei vagy éppen videói alatt a rosszindulatú hozzászólások mindig túlsúlyban állnak a jó szándékú kommentekkel szemben?

Palchuber Kinga

Forrás: Shutterstock

Hiába, de sajnos egyeseknek valóban az okoz örömet, ha a kákán is a csomót kereshetik.

Több, online portálon megosztott anyagnál olvasgattam a hozzászólásokat, s megdöbbenve tapasztaltam azt a rosszindulatot, amely némely emberben lakozik. Volt olyan kommentelő, aki nemtetszését fejezte ki a cikkíró által szinonimaként használt kifejezésre, vagy épp a téma szereplőjét bírálta, de akadt olyan is, aki egy apró elütési hibáért küldte el melegebb éghajlatra a szerzőket. Félreértés ne essék, szakmabeliként magam is tisztában vagyok vele, hogy olyan írás még senki tollából nem született, ami mindenkinek megfelelt volna.

A probléma nem az észrevétellel van, hanem annak olykor trágár kifejezési módjával. A barátaim sokszor mondják is, hogy a károgó kommentelők véleményével nem kell és nem is szabad foglalkozni. Még akkor sem, ha olykor nagyon nehéz felülkerekedni egy-egy sértő hangnemben megfogalmazott – és lényegében jogtalan – beszóláson.

S igazuk van, erre valóban nem érdemes reagálni, nem szabad lesüllyedni arra a szintre, hogy az arctalan idegenekkel vitába keveredjünk. A hozzászólók jobbára csak magukat minősítik azzal, hogy nem ismerik az etika és a kulturált véleménynyilvánítás fogalmát. No komment…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!