Vádemelés

2024.05.14. 11:26

Lopott és rongált az anya-fia páros, a nógrádszakáli idősek otthonát érte a kár

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 49 éves nő és 23 éves fia ellen, akik erőszakkal jutottak be településük idősek otthonának renoválás alatt álló épületbe. Lopott és rongált a páros, csaptelepeket tulajdonítottak el, jelentős kárt okozva.

A vádirat szerint a nógrádszakáli idősek otthona 2023-ban felújítás alatt állt. A fiatal fiú májusban egy becsavarozott ajtót befeszítve jutott be az épületbe, ahol több csaptelepet ellopott, eközben a mosdókagylókat összetörte és a falban lévő csaptelepek környezetét is megrongálta.

Lopott és rongált a páros
Lopott és rongált a páros, a rendőrök a bizonyítási eljárás során a helyszínre is visszavitték őket
Forrás: Police.hu

Jelentős a kár, közelíti a félmillió forintot

Lopott a páros szeptemberben is, a fiatalember az anyjával tért vissza. A nő figyeléssel segítette az épületbe ablakbetöréssel behatoló fiát, aki ekkor is csaptelepeket lopott el, és eközben ismét komoly károkat okozott. A két elkövető a lopással 62 ezer, a  rongálással további 413 ezer 320 forint kárt okozott az intézménynek.

A vádlottak ellen dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt emelt vádat az ügyészség, melyben elzárásra, vagyonelkobzásra és a bűnügyi költség megfizettetésére tett indítványt. Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában