fejlődés

2019.02.20. 14:29

Műfüves pálya létesült és a közösségi ház is megújult Héhalomban

Ötvenötmillió forintos támogatásból hoztak létre a településen egy 20-szor 40 méteres műfüves focipályát.

T.-N. O.

Már műfüves játéktéren kergetik a labdát

Forrás: N.M.H.

Fotó: Ladóczki Balázs

Haladnak továbbá a munkálatok az élő füves futballpályával is, amely 66-szor 100 méteres. A tervek szerint idén áprilisban adják majd át.

– A beruházás harmincmillió forintból jön létre a Magyar Labdarúgó-szövetség elnyert pályázatának keretében. Ehhez kapcsolódik a közösségi ház és sportcentrum felújítása is, amivel a közelmúltban végeztek a szakemberek és várhatóan márciusban adjuk át. A mintegy negyvenhatmillió forintos támogatásból teljes körű energetikai korszerűsítés valósult meg – mondta Bakos József, Héhalom polgármestere.

Már műfüves játéktéren kergetik a labdát
Fotó: Ladóczki Balázs / N.M.H.

A településvezető hozzátette: az élő füves focipálya automata öntözőberendezéssel gazdagodott, kicserélték a talajt, húsz centiméterrel megemelték a pálya szintjét, valamint füvesítést is végeztek a szakemberek. Ezen túlmenően kerítést hoztak létre és hamarosan megkezdik a 300 fős lelátó építését is. A világítás korszerűsítésére nincs szükség, ugyanis az már korábban megvalósult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!