fekvőrendőr

2019.02.15. 10:55

A legfőbb cél a balesetveszély elhárítása a gyarmati Ipolypart utcában

Nemrégiben „fekvőrendőröket” helyeztek el az Ipolypart utcában, a városi sportcsarnok előtt.

H. H.

A veszélyes szakaszon segítség a fekvőrendőr

Forrás: N.M.H.

Fotó: Torjay Attila

Ezen a szakaszon rendre, főleg a nappali órákban igen erős a forgalom, hiszen sok autós erre kerüli ki a főutcát és a balesetek idején is itt vezet a terelő útvonal. Ráadásul hiába vannak kinn több ponton a harminc kilométeres sebességkorlátozó táblák, a járművezetők egy része nem tartja be a KRESZ-szabályokat.

A veszélyes szakaszon segítség a fekvőrendőr
Fotó: Torjay Attila / N.M.H.

Nem beszélve arról, hogy a gyalogosforgalom is gyakori a környéken, és járda hiányában a testnevelési órákra és edzésre igyekvő fiatalok az út szélén sétálnak, növelve a balesetveszélyt.

A városi sportközpontnál eredetileg gyalogátkelőhelyet festettek volna fel, ám ezt különböző technikai okok miatt elvetették, így kerültek az aszfaltra a síkszintből kiemelkedő szigetek.

A balassagyarmati önkormányzat tájékoztatása szerint ezzel sikerülhet jelentősen lassítani a forgalmat, illetve a biztonságérzet további növelése és a jobb megvilágítás érdekében tavasszal kandelábereket is felállítanak az Ipolypart utcában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!