Nagylóc

2018.01.22. 11:16

Többé már nem lesz pénznyelő a sportcsarnok

A község önkormányzatának igen csak szűkös a helyi bevételi lehetősége. A felújításokat, fejlesztéseket jószerével csak pályázati pénzből tudják megvalósítani – mondta Péter Gábor, Nagylóc polgármestere.

Sz.F.

A közelmúlt sikeres pályá­zatai közül néhányat már megvalósítottak, de többről a közelmúltban kaptak értesítést, ezek az idei feladatok között szerepelnek.

Emléket állítottak az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek, az elmúlt év második felében ugyanis – ötmillió forint támogatásnak köszönhetően – a községháza melletti parkban elkészült és felavatták az emlékművet. Az I. világháború áldozatainak a régi temetőben található mementója rekonstrukciójára egymillió forintot nyertek.

A munkálatok elkészültek, rövidesen megtörténik a hivatalos átadás.

Vízkárok ellen is védekeznek

A nagylóci víztározó további fejlesztésére uniós forrásból 80 millió forint áll a rendelkezésükre. A munkálatok során még az idén kimélyítik a medret, s megnövelik a védőgátak hosszát. A rossz állapotban lévő szabadtéri színpad helyett egy új építésére 50 millió forintot kapott az önkormányzat. A pénzből elkészül a fedett színpad, az öltözők, a vizesblokk, a korszerű világítás és a hangosítás.

 

 

A községben 25 évvel ezelőtt készült el a tornacsarnok, ahol az általános iskolásoknak a mindennapi testnevelési órákat és az egyéb tanórán kívüli sportfoglalkozásokat tartják. Volt olyan hónap, hogy ennek fűtése 800 ezer forintba került... Az orvosi rendelő és védőnői szolgálat épületének az energetikai korszerűsítése is időszerűvé vált.

A két intézmény energetikai felújítására, korszerűsítésére európai uniós forrásból 70 millió forintot kaptak.

Péter Gábor elmondta, hogy mindkét épület esetében hőszigetelt nyílászárókat építenek be, szigetelik a homlokzatot és korszerűsítik a fűtési rendszert. A háziorvosi és védőnői szolgálat ingatlanjára napelemek is kerülnek a költséghatékonyság érdekében. A beruházási munkálatok mindkét helyszínen rövidesen elkezdődnek.Sz. F.

 

 

Címkék#Nagylóc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!