Bátonyterenye/Maconka

2018.01.14. 15:31

Rekordméretű halakat fogtak

Az elmúlt időszakban nagyon sok szép maconkai rekordhalfogásáról posztolt a Bátonyterenye-Maconkai Szabadidő- és Sporthorgász Egyesület (BSHE).

P. K.

A közelmúltban is meglepő dologról adtak hírt, miszerint az óév utolsó és az új év első regisztrált rekordhalfogása között mindössze egy nap telt el. A BSHE közlése alapján Újfalusi József egy 9,05 kilogrammos csukával zárta az idényt, míg Sőregi Márk a gáti szakaszon egy 12,52 kilogramm súlyú nyurgaponty horogra akasztásával indította a horgászszezont.

 

A büszke horgász és mintegy 9 kilós albínó csukája. Fotó: BSHE

 

Ezen felül az év első napjaiban a fogások között rendkívüli ritkaságok is jelentkeztek. A BSHE infor­mációi alapján a napokban a Rekord-tavon Szikora Gábor egy 23,30 kilogrammos lapát­orrú tokot fogott, amellyel megdöntötte a korábbi faj szerinti abszolút tórekordot. Ezt megelőzően Kozik Norbert egy 8,62 kilogrammos albínó csukát akasztott horogvégre, majd Katona Attila egy 23,07 kilogramm súlyú nyurgaponttyal egy tavalyi, faj szerinti abszolút tórekordot döntött meg. A halak gyors fotózás és mérlegelés után visszakerültek élőhelyükre.

Illusztrációs borítókép: Pixabay

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!