Salgótarján

2018.01.12. 17:06

Enyhe a tél, de korai még örülni

Bár szokatlan az enyhe téli időjárás, nem szabad előre örülni, hogy csökkenek a fűtési kiadások, hiszen nem tudni, hogy mit tartogatnak az előttünk álló hónapok.

N.O.

A január és a február ugyanis okozhat még meglepetést mindenki számára. Könnyen mínusz 10 Celsius-fok alá eshet a hőmérséklet, csakúgy, mint tavaly télen.

– A 2015–2016-os fűtési idényhez képest – a hozzánk tartozó közel négyezer­kétszáz lakás tekintetében – a 2016-2017-es szezonban az elfogyasztott éves hő a rendkívül hideg miatt 11,2 százalékos emelkedést eredményezett – mondta el lapunknak Méhes András, a Salgó Vagyon Kft. ügyvezető igazgatója.

Tordai György, a vagyongazdálkodási társaság műszaki igazgatója hozzá­tette: egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen lesz az idei tél, hiszen még a fűtési szezon közepén járunk. Ha az átlaghoz képest jelentős mértékben magasabb vagy alacsonyabb a fogyasztás, akkor módosíthatják az előzetesen megállapított havi díjat. Amennyiben hidegebb időszak köszönt be, akkor nyilván több lesz a fogyasztás is. Az egyes napok tekintetében az egy évvel korábban készült összevetéseket nézve akár 20 Celsius-fokos eltérés is lehetett a napi átlaghőmérsékletben. Így fordulhatott elő, hogy az elmúlt napokban a tavalyi fogyasztás felét mérték. Az, hogy volt-e megtakarítás vagy sem, a mért értékek leolvasása után, az elszámolást követően derül ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!