Ságújfalu

2017.12.07. 13:50

Csokikkal tették szebbé az ünnepet

Közel 1700 darab édességgel lepett meg mintegy 170 gyermekotthonban lakó csemetét egy baráti társaság az elmúlt hétvégén. Többek között a Ságújfaluban működő intézmény növendékei is részesültek az ajándékból.

Gerhát Karina

Rászoruló gyermekek százainak szerzett örömet a baráti társaság kezdeményezése Beküldött fotó

Néhány héttel ezelőtt személyesen, vagy az interneten keresztül szólították meg azokat a segíteni szándékozó embereket, akik szívesen gyűjtöttek volna édességeket rászoruló gyermekeknek – mondta Szép Márta, a baráti társaság egyik tagja.

Hozzátette, remélni sem merték, hogy ennyi ember megmozdul majd ennek érdekében. Jó érzéssel töltötte el őket, hogy összefogtak azért, hogy a szegény sorsú gyermekek is kapjanak egy kis meglepetést mikulásra, illetve karácsonyra. Nekik ugyanis ez nem mindennap adatik meg. Igencsak nagy öröm töltötte el a szervezőket, amikor a dobozokból egyre nagyobb és nagyobb csokoládéhalmok, piskótakupacok, illetve süteménytornyok gyűltek köréjük. Ezekből csomagokat állítottak össze, amelyeket az elmúlt hétvégén adtak át gyermekeknek.

Fotó: flickr

Szép Márta arról is beszámolt, hogy Nógrád megyében közel 170 rászoruló kaphatott az adományból, amely mintegy 1700 darabosra duzzadt.

Az akcióhoz több száz ember járult hozzá, köztük lapunk munkatársai is.

– Azt hiszem, mindannyiunk nevében elmondhatom, hogy elérzékenyültünk, s nem egyszer könny szökött a szemünkbe, amikor az otthonokban láttuk, hogy mennyire boldoggá váltak a gyermekek, amikor átvették a csomagjaikat. Úgy gondolom, nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a hétvége után már most azon gondolkodunk, mikor legyen a következő alkalom, amikor egy kis ajándékkal újra meglátogathatjuk őket – mondta Szép Márta.

A legtöbb esetben beteg, fogyatékos, down-szindrómás gyermekekkel találkoztak, akik műsorral készültek a mikulásnak, valamint krampuszainak.

– Ennek kapcsán elgondolkodtam, hogy számos dologért, amit természetesnek tartunk, hálásnak kell lennünk. Beszélgetve az ápolókkal, nevelőkkel sokszor megdöbbentünk, hiszen olyan élethelyzeteket látnak, kezelnek, amelyeket sokan elképzelni sem tudunk – fejtette ki Szép Márta.

A jóság is tud ragadós lenni…

– Amikor elkezdtük ezt az egészet valójában a kíváncsiság is hajtott, vajon mennyi fog összegyűlni? Hogyan fognak reagálni az emberek? Mennyire fognak örülni a gyermekek? Hogyan fogjuk mindezt átélni? Rendkívül tanulságosra sikeredett a gyűjtés, valamint az átadás is. A szívem szorult össze, amikor olyan embertől kaptunk hónap végén négy tábla csokit, akiről tudtuk, hogy nagyon nehéz anyagi körülmények között él – kezdte szavait Szita Kitti, a baráti társaság másik tagja. Hozzátette, volt, aki elmesélte, hogy a kisfiát pár naposan meg kellett műteni, és ő akkor megfogadta, hogy segít a rászorulókon, elsősorban a gyermekeken. A szervezők annyit kértek az emberektől, hogy egy csokival támogassák a rászoruló árvákat. Azonban senki sem egy csokival, hanem egy kis szatyorral és hatalmas szívvel érkezett az adományával. Ismerősök ismerősei is segédkeztek, így több száz embert „fertőztek meg” a lelkesedésükkel. – Eddig is hittem, hogy a jóság is tud ragadós lenni, most azonban még inkább ezt vallom – fejtette ki Szita Kitti.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!