kézilabda

2018.06.17. 10:53

Negyedik a Beszterce

A napokban Kisvárdán rendezték meg a IV. korcsoportos diákolimpia országos döntőjét, ahol megyénket a SÁI Beszterce-lakótelepi Tagiskolája képviselte.

B. L.

Pár nappal korábban még a homokban, strandkézilabdában szereztek negyedik helyet, és kevés pihenő után már teremben szálltak harcba Szabó Attila tanítványai. Csak hét csapat jelent meg az országos döntőn, a sorsolás kedvezett a salgótarjáni csapatnak, és a háromcsapatos csoportba kerültek.

Az első mérkőzést Szentgotthárd csapatával játszották. Az egész napos tétlenség és a nagy meleg rányomta bélyegét a játékra, nagy küzdelemben, 28–28-as döntetlen lett a végeredmény. A második mérkőzésen már sokkal jobban és felszabadultabban játszott a csapat, így 28–18-ra legyőzte a Tiszavasvárit, ezzel csoportelsőként került az elődöntőbe. Itt a Balatonboglár volt az ellenfél, a négy NEKA-ssal felálló rivális ellen jól kezdtek a fiúk, de néhány hiba elbizonytalanította őket, így komoly előnyre tett szert a Boglár. Óriási hajrával és Károlyi Igor bravúros védéseivel felzárkózott a csapat, de végül 30–26 arányban ellenfelük bizonyult jobbnak.

A bronzmérkőzésen ismét a tiszavasváriak vártak rájuk, akik sokkal jobban játszottak, mint az előző mérkőzésen, és hatalmas termetű beállósuknak köszönhetően 25–22-re megnyerték a mérkőzést. Így a besztercések az országos döntő negyedik helyén végeztek. A salgótarjáni Kovács Tamást a torna legtechnikásabb játékosává választották.

Szabó Attila, felkészítő: – Minden elismerés megilleti a fiúkat. Hatodikosként és hetedikesként nagyszerűen helytálltak a nagyobbak között, kis szerencsével akár a dobogón is végezhettünk volna. Sokat dolgoztunk ezért az eredményért, és a gyermekbajnokságban elért régióbajnoki címünkért. Bízom benne, hogy ez a lelkesedés megmarad a fiúkban, és jövőre még jobb eredményeket érünk el a bajnokságban és a diák­olimpián is.

A csapat tagjai voltak: Tóth László, Tóth Axel, Tóth Noel, Burai Bence, Kovács Tamás, Terjék Roland, Rozgonyi Balázs, Angyal Marcell, Károlyi Igor, Szabó Aladár, Szabó Roland, Kónya Dávid, Fűry Félix, Békési Dominik, Deák Ádám, felkészítő: Szabó Attila.

Kiemelt fotónkon: A salgótarjáni Beszterce iskola legénysége

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában