ajándékokat osztogatunk

2018.10.18. 10:46

A salgótarjáni október 23-i emlékfutás mellé állt a Hírlap

A Salgótarjáni Erdély-Kör kezdeményezésére, több szervezet közreműködésével immár 27. alkalommal rendezik meg az október 23-i emlékfutást.

B.T.

Forrás: Nool

Fotó: Bakos László

A mostani, huszonhetedik emlékfutásra is már több hónapja, hatalmas összefogással készülünk – mondta elsőként Valiskó Ferenc, aki kezdetektől a rendezvény főszervezője. – Az év elején a szervezőbizottsággal megbeszéltük az idei versenykiírást, és meghatároztuk a korcsoportok időbeosztását. Azóta is folyamatos a ­szervezés.

– Ezúttal kik lesznek a főtámogatók?

– A versenyt továbbra is kiemelten támogatja az Emmi Sportért Felelős Államtitkársága, a Magyar Olimpiai Bizottság, HM Zrínyi Nonprofit Kft., Nógrád megye és Salgótarján önkormányzata, Nógrád Megyei Hírlap, Erdélyi Körök Országos Szövetsége, Lakitelek Népfőiskola, Háztartások Foglalkoztatásáért Alapítvány és Ponyi József‚ 56-os elítélt forradalmár. Megemlítem, hogy a Nógrád Megyei Hírlap három kategóriában kupákat ajánlott fel, és az idén először sátrat is állít, ahol a résztvevőknek ajándékokkal kedveskednek. Ezúttal is köszönetemet fejezem ki valamennyi támogatónknak, ­segítőnknek.

– Schirilla György immár tizennyolcadik alkalommal vesz részt az eseményen.

– Az egészséges testmozgás apostola ezúttal Mosonmagyaróvárról indul. Futása közben érinti az 1848-as és 1956-os forradalom és szabadságharc jelentősebb állomásait, majd 23-án érkezik ­Salgótarjánba.

– A rendezvény ezúttal is a hagyományoknak megfelelően lesz lebonyolítva?

– Igen. Az óvodák, általános és középiskolák, felnőttek, váltócsapatok mellett ismét lesz családi futás. Huszonöt váltócsapat nevezett, köztük a rimaszombati Tompa Mihály Református Gimnázium és Általános Iskola hárommal versenyez. A beérkezett adományok a Lakberendezési Áruház kirakatában tekinthetők meg.

– Mikor kezdődik az ünnepi esemény?

– Az ünnepség október 23-án 8.30-kor kezdődik Salgótarjánban, a Megyeháza előtt, majd 9.15-kor indul a verseny.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában