Nool.hu podcast

2024.05.09. 17:28

A hegyek és a túrázás szerelmese: harmincöt éve kerékpározik az építésügyi főosztályvezető (podcast)

Kreicsi Gábor több mint harmincöt esztendeje él gyermekkori szenvedélyének, a kerékpározásnak. Annak idején az első, ajándékba kapott bringáján szerette meg a kétkeréken való túrázást, majd ezen hobbijának az egyetemi évek alatt is szívesen hódolt.

Nool.hu

A kedvtelésből hamar életforma lett, így ma már a kollégái sem lepődnek meg rajta, ha az építésügyi főosztályvezető bringán érkezik meg a hivatalába, vagy éppen egy ellenőrzési helyszínre.

Kreicsi Gábor a túrázás szerelmese
Fotó: Andó Ákos / Forrás: Hír FM

Mégis, akkor a legboldogabb, ha Európa legmagasabb, leghosszabb, vagy éppen legmeredekebb emelkedőin kerékpározhat túraszerűen társaival. Egy ilyen kihíváson vett részt a közelmúltban Cipruson is, ahol lehetősége adódott megtekinteni a helyi nevezetességeket, élvezni a táj szépségét, és még egy kerek jubileumot is ünnepelhetett a mediterrán országban: kétszázezredik kilométerét is ott tekerte kerékpárjába.

Kreicsi Gábor az efféle túrázás európai szervezetének amolyan hazai nagykövete, aki már most azon gondolkodik, mit és miként fog megmutatni a hozzá hasonlóan kerékpárra pattanóknak két év múlva, amikor is a szervezet Magyarországra invitálja a túrázókat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában