Továbbtanulás

2024.05.20. 12:39

Tanítsunk Magyarországért: pályaorientációs táborban jártak a nógrádi iskolások

A Salgótarjáni Általános Iskola (SÁI) Petőfi Sándor Tagiskolájának egy csoportja pályaorientációs táborban járt Székesfehérváron a közelmúltban. A LogSol Kft. és a Tanítsunk Magyarországért Alapítvány szervezésében továbbtanulási lehetőségekről kaptak hasznos információkat a tanulók.

Sipos Nina Vivien

Pályaorientációs táborban jártak a nógrádi iskolások

Forrás: Facebook/Petőfi Tagiskola

A Tanítsunk Magyarországért program legfőbb célja, hogy az ország gazdaságilag elmaradottabbnak számító régióiban élő hatodik, hetedik és nyolcadik osztályos gyerekeket – egyetemista mentorok segítségével – hozzászoktassák a középiskolai léthez és élménykirándulásokon keresztül a munka világába is elkalauzolják őket. György László, a Gazdaságstratégiai feladatokban való szakmai közreműködésért és a program koordinációjának ellátásáért felelős kormánybiztos úgy nyilatkozott az MTI-nek a közelmúltban, hogy ez a pályaorientációs projekt segíti megmutatni a világot a továbbtanulás előtt álló általános iskolásoknak.

Salgótarjániak a Tanítsunk Magyarországért programban

A LogSol Kft. képviselői májusban háromnapos rendezvényt szerveztek, melynek része volt, hogy néhány helyi és közeli vállalkozás bevonásával sok egyéb program, például játékos vetélkedők mellett üzemlátogatásokon is részt tudjanak venni a tanulók.

Ahogy arról a hirado.hu is beszámolt, György László az előző héten Székesfehérváron találkozott a Salgótarjáni Általános Iskola Petőfi Sándor Tagiskola tizenkét felső tagozatos diákjával, akik mentoraikkal és tanáraikkal együtt élvezték a különleges programokat.

„Amikor beléptem a terembe, egyből lehetett érezni, hogy a salgótarjáni 5-6-7.-esek nagyon jól érzik magukat Székesfehérváron. Az Alba Innovárban éppen kulcstartót terveztek számítógépen, amit a 3D nyomtató 22 perc alatt kinyomtatott nekik. Illetve nem is nekik, hanem a szüleiknek, mert a kulcstartók rendre "Apa", "Anya", "Anyu, Apu Love You" felirattal készültek” – írta közösségi oldalán György László kormánybiztos. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában