Futsal

2024.04.16. 09:59

A Guadalajara magabiztosan nyerte meg a helyosztót is Salgótarjánban

A Guadalajara sikerével zárult a DCL által kiírt Hallássérültek Női Futsal Bajnokok Kupája, amelynek a salgótarjáni Városi Sportcsarnok adott otthont.

Langa Attila

Mint korábban közöltük: az elmúlt héten hétfőtől péntekig csoportmérkőzések keretében küzdött meg egymással négy ország legjobb hat női hallássérült futsalcsapata a salgótarjáni Városi Sportcsarnokban, amely házigazdája a Salgótarjáni HSE volt. Az alapszakaszban minden gárda játszott egymással, amelynek végén a spanyol Guadalajara együttese hibátlan mérleggel állhatott a dobogó legfelső fokára, míg a salgótarjáni csapat az ötödik helyen végzett.

A Salgótarjáni HSE együttese ötödik helyen végzett a nemzetközi tornán
A Salgótarjáni HSE együttese ötödik helyen végzett a nemzetközi torna csoportküzdelmein, míg a helyosztót sajnos elvesztette
Fotó: Langa Attila / Forrás: Nool.hu


A csoportmérkőzéseket követően helyosztó összecsapásokkal döntötték el a végső sorrendet a csapatok, így az első helyért a csoportkör második helyezettjével küzdhetett meg a spanyol gárda, ahol újfent magabiztos sikerrel hódította el a kupát a 9-2 arányban a francia Reims sportolóival szemben.

A bronzmérkőzés 5-0-s Tolsa győzelemmel zárult a Messina ellen, amely párosításban szintén nem adott esélyt a francia csapat az olasz ellenfelének. A salgótarjániak a csoportküzdelmekben megszerzett ötödik helyezésükért nézhettek farkasszemet a spanyol Coslada gárdájával, de sajnos nem sikerült ismét két vállra fektetniük őket, így 5-1 arányban alulmaradtak a házigazdák.

A torna végeredménye: 1. CDPS Guadalajara, 2. CSS Reims, 3. AS Tolsa, 4. GSENS Messina, 5. CDS Coslada, 6. Salgótarjáni HSE.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában