Kézilabda

2024.03.03. 15:15

Újabb rangadót nyert meg a salgótarjáni együttes

A Vácot fektették két vállra a strandépítős fiúk a hétvégén.

Nool.hu

A Csépe Salgótarjáni SKC (szürke) a második félidőben nőtt ellenfele fölé

Forrás: Váci FKA Facebook | Archív fotó

Ahogy Dénes Réka tudósításából megtudhatjuk, nagyon tüzes küzdelem szemtanúi lehettek a mérkőzésre kiérkező szurkolók szombat este Vácon. 

A játékot a hazai csapat kezdte meg Zeller rontott lövésével. Ezt követően sorra érkeztek az elrontott kísérletek és végül az első nógrádi gól a 3. percben Békési találatával lett meg. Az első 10 minutum során nem született sok találat, egy gólos hazai vezetés állandósult. Ezt követően a tarjániak egy időre átvették a vezetést, de ez nem tartott sokáig hiszen pár perccel később már ismét a hazai brigád volt előnyben. Az első félidő hajrájában sorra következtek a két perces kiállítások mind a két oldalon, nehezítve a játékot a csapatok számára. Végül a pihenőre a váci csapat vezetésével tértek be a játékosok. 

A fordulást követően szintén kiállításokkal indultak a felek, melyek mellett a vendég csapatból Hajdú egy piros lapos kizárást is kapott. A strandépítős fiúk azonban nem szomorkodtak el, ebből a hátrányból csak felszívták magukat és pár perc alatt már át is vették a vezetést. A 41. percet követően alig százhúsz másodperc háromszor is villant a két perc az igazán paprikásnak mondható derbin. 

A mieink három találattal mentek amikor beléptünk az utolsó negyedórába, azonban egy újabb piros lapot követően még egyel lecsökkent az állományunk. Ennek ellenére a fiúk ezek után sem törtek le, harcoltak tovább és növelték előnyüket, amit a váciak nem bírtak már elviselni, így a hazai oldalon is érkezett a piros kártya. Végül az utolsó másodpercekben Csuka negyedik találatával a salgótarjániak bebiztosították győzelmüket. Fontos volt ez a találat, hiszen ősszel Salgótarjánban a váci csapat nyert három találattal, így ezzel az eredménnyel az egymás közötti összehasonlításban a mi fiaink bizonyultak jobbnak.

NB II. (Férfi), C csoport, 13. forduló:
Váci FKA – Csépe Salgótarjáni Standépítők KC 23–27 (15–13)
Vác, Városi Sportcsarnok, 500 néző, vezette: Barna V. B., Kovács B.
A Váci FKA legjobb góldobói: Singely 4/1, Mezei 3, Bognár 3, Nyári 3. Vezetőedző: Miklián Dávid.
Csépe Salgótarjáni SKC: kapusok: Jónás, Toarniczky - Dancs 3/1, Szabó, Tóth 6/4, Dénes 1, Szepesi, Gyetvai, Bedő, Kordics, Békési 2, Hajdú 4, Nagy 6, Csuka 4, Forgács 1. Vezetőedző: Szabó Tamás. 
Hétméteresek: 3/2 ill., 6/5. Kiállítások: 18 ,ill. 14 perc. Kizárások: 1, ill. 2.

Szabó Tamás: –  A várakozásomnak megfelelően parázs hangulatú, kiélezett mérkőzést játszottunk. Az első félidőben „álmosan”, lassan kézilabdáztunk, védekezésben rendre leszorultunk és számos egy az egy elleni párharcot veszítettünk, emiatt kétgólos hátránnyal mehettünk a szünetre. A második félidőre rendeztük sorainkat. Támadásban továbbra is sok hibával játszottunk, de kimagasló védekezésünknek valamint kapusteljesítményünknek köszönhetően magunk javára tudtuk fordítani a mérkőzést. Egymást segítve, biztatva ismét igazi CSAPATként működtünk, aminek nagyon örülök.

A bajnokság állása:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában