Névadás

2024.03.01. 09:51

Dr. Katona Ernőről nevezik el az új tanuszodát Rétságon

Ahogy Balassagyarmaton, úgy Rétságon is a város egyik néhai, köztiszteletben álló személyiségéről nevezik el az új tanuszodát.

Hegedűs Henrik

Az Ipoly-parti városban Révész László, a helyi sportélet korábbi kiemelkedő szervező alakja, a Palóc Triatlon ötletgazdája és mindenese lett a névadó, míg a másik nyugat-nógrádi járási székhelyen a 2020-ban váratlanul elhunyt háziorvos, dr. Katona Ernő. A rendkívül sokak által szeretett és tisztelt doktor az egészségügyi szolgálata mellett a rendszerváltás után több cikluson keresztül tevékenykedett önkormányzati képviselőként, illetve egy időszakban az alpolgármesteri feladatokat is ellátta.

Mezőfi Zoltán, Rétság polgármesterének a tájékoztatása szerint a teljes egészében állami beruházású és leendő működtetésű tanuszodában jelenleg a műszaki tesztüzem zajlik, míg a létesítmény dolgozói február elejétől álltak munkába, így már valóban csak kevés idő telhet még el a hivatalos átadásig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában