Labdarúgás

2024.02.03. 08:15

„Smelo, te ezt komolyan gondolod?!” – így értékeli a Pásztó őszi teljesítményét a gárda mestere

Ötödik helyen telelt a Pásztói SK együttese a vármegyei első osztályban, de a csapat vezetőedzője, Smelkó Károly szerint még van tartalék a csapatában.

Stefán Antal Krisztián

–  Nyáron vette át a Pásztó csapatának irányítását. Mi volt a legfontosabb szempont, ami arra sarkalta, hogy igent mondjon a megkeresésre?
– A pásztói megkeresés váratlanul ért, de úgy láttam, hogy kiváló körülmények vannak a klub körül, rendkívül fiatal a csapat és a vármegyei első osztályban szerepel, ezért rögtön igent mondtam. Nem lennék a futball közegbe való, ha ezt a lehetőséget kihagytam volna.

–  A nyári felkészülési meccsek alatt már látszott, hogy folyamatosan formálódik az együttes a kezei alatt. Milyen céllal vágtak neki a bajnokságnak?
– Amikor beszéltünk a vezetőkkel, akkor annyit mondtak, hogy csináljak egy szerethető csapatot, a célt pedig én határozzam meg. Ekkor úgy láttam, hogy ott kell lennünk a legjobb négyben. Az egyik barátom mondta is: „Smelo, te ezt komolyan gondolod?!” Én erre azt válaszoltam, hogy persze, és ha nem is lesz egyszerű, ennek megvan a realitása. Véleményem szerint ez a csapat alkalmas rá, bárki bármit is mondd!

–  Remek skalpokat gyűjtöttek be az őszi idényben, hiszen a Mohorát és a Bánk-Dalnoki Akadémiát is le tudták győzni? Van olyan mérkőzés, ami különösen emlékezetesre sikerült?
– Valóban voltak szép meccseink, rögtön a szezonnyitón legyőztük az előző idény ezüstérmesét, a Mohorát, valamint döntetlent játszottunk az NB III-ból kieső Bánk-Dalnoki Akadémiával, ahol perceken múlott a győzelmünk. Nagy skalpnak tartom a Héhalom két vállra fektetését is, nyertünk Diósjenőn és legyőztünk egy nagyon jól futballozó Berkenyét is. Ellenünk a Szécsény is nagyon masszív arcát mutatta és azt a meccset is behúztuk. A Bátonyterenye ellen is mindent megtettünk, ami az eredmény ellenére nem volt sétagalopp. A karancslapujtői hatosra, valamint az Érsekvadkert elleni vereség azt kell mondanom, hogy sajnos lefociztak minket, viszont Szendehelyen sajnos nagyon  rosszul játszottunk. Ennek ellenére úgy érzem, hogy legalább az egy pontra ott is rászolgáltunk volna. Az Építők elleni kiütéses vereség után újraindult a bajnokság, hiszen három fordulót előrehoztak az őszre. Ezt követően szereztünk egy értékes pontot Mohorán, majd egy szoros meccset játszottunk a bajnokság legjobb csapatával, a Silver Tüzép Karancslapujtővel. Ezt követően az évzárón legyőztük Balassagyarmaton a Dalnokit, majd búcsúztunk büntetők után a kupából. Ezek közül a meccsek közül számomra a Mohora elleni hazai győzelem volt a legemlékezetesebb, ahol hátrányból fordítottuk meg a meccset és az utolsó percben győztünk, óriási siker volt!

–  Az ötödik helyről várhatják a tavaszt. Reálisnak mondható ez a szereplés vagy akár előrébb is végezhettek volna?
–  Úgy látom, hogy ez az ötödik hely abszolút reális a lejátszott meccsek fényében, viszont ahogy említettem, ennek a közösségnek oda kell érnie a legjobb négybe, így tavasszal mindenképpen előrelépést várok.

Smelkó Károly szerint a keret alkalmas arra, hogy odaérjen a legjobb négy közé a bajnokságban
Smelkó Károly szerint a keret alkalmas arra, hogy odaérjen a legjobb négy közé a bajnokságban
Fotó: Kőházy Zsolt / Forrás: nograDex | Archív fotó

–  Milyen második féléves szerepléssel lenne elégedett?
– A sorsolásunk jónak mondható, hiszen az Érsekvadkert, valamint az Építők kivételével már letudtuk az igazán nehéz meccseinket. Ahogy szokták azonban mondani, a labda gömbölyű, nincs előre lejátszott meccs, szóval minden hétvégén maximális koncentrációval kell pályára lépnünk, hogy sikeres lehessük.

–  Neveztek a Heves vármegyei Téli Kupa küzdelmeire is, ahol két szép győzelemmel indítottak. Hogyan zajlik az eddigi felkészülési időszak és lesz-e valamilyen változás a játékoskeretben?
– Erre a tornára azért neveztünk, hogy játékba lendüljünk, ennek ellenére magabiztosan fektettük két vállra a Petőfibánya és a Lőrinci csapatát. A meccsek mellett heti két edzéssel készülünk, hogy jó állapotban legyünk a márciusi kezdésre. A játékoskeretben nem lesz nagy változás. Érkezett hozzánk Hepp Dominik Karancslapujtőről, Kotasz Erik Héhalomból és Molnár Máté is újrakezdte egy sérülés után. Jelen állás szerint távozik Bocsi Benjámin és Krajecz Balázs, mindketten a Bátonyterenyei TC csapatában folytathatják. 

Krajecz Balázs (zöldben) négy és fél év után távozik Pászóról
Krajecz Balázs (zöldben) négy és fél év után távozhat Pásztóról
Fotó: Kőházy Zsolt / Forrás: nograDex | Archív fotó

–  Hosszú távon milyen céljai vannak önnek és a Pásztói SK csapatának? Reális lehet a dobogós helyezés a következő időszakban?
– Az én célom, hogy jövőre a dobogó valamelyik fokára állhasson fel a csapat. Ez azt jelentené, hogy két év alatt jó csapatot csináltunk. Tisztában vagyunk vele, hogy a labdarúgásban benne van a sikertelenség is, ebben a szakmában akkor sem nyugodhat meg az edző, ha jó szériában van a csapata, mert egy-két rossz meccs és elköszönnek tőled. Végezetül minden sportolónak, sportvezetőnek, szurkolónak és újságírónak sikerekben gazdag boldog új évet kívánok!

A Pásztói SK bajnoki mérkőzései az őszi szezonban: Pásztói SK – Unicum FC Mohora 2–1, Silver Tüzép Karancslapujtő – Pásztói SK 5–0, Pásztói SK – Bánk-Dalnoki Akadémia 1–1, Diósjenő SE – Pásztói SK 1–3, Pásztói SK – Érsekvadkert SE 1–4, Bátonyterenyei TC – Pásztói SK 0–4, Pásztói SK – Héhalom SE 2–0, Pásztói SK – Szécsény VSE 2–0, Szendehely FC – Pásztói SK 2–1, Pásztói SK – Berkenye SE 1–0, Építők KC – Pásztói SK 6–0, Unicum FC Mohora – Pásztói SK 1–1, Pásztói SK – Silver Tüzép Karancslapujtő 4–6, Bánk-Dalnoki Akadémia – Pásztói SK 3–4.

Vármegyei Kupa: Somos VSE – Pásztói SK 0–2, Pásztói SK – Építők KC 0–0, büntetőkkel: 3–4.

A bajnokság állása:

A bajnokság állása

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában