Sportmászás

2024.02.20. 15:00

Komoly eredményeket ért el spanyolországi tréningjén a szügyi sportmászó

Vályi Gergő az egyetemi vizsgák után egyhónapos sziklamászó tréningre utazott Spanyolországba. Ennek során pedig megmászta az Estado Critico nevű utat, amellyel ő lett a második hazánkban élő magyar sportmászó, aki 9a fokozatot teljesített. Mindezeken kívül, azonban még számos szép eredményt ért el a szügyi sportoló.

Lászlók Judit

Vályi Gergő a 9a fokozatú pálya spanyolországi helyszínén, amit rajta kívül csak egy Magyarországon élő sportmászó teljesített

Forrás: Facebook / Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség

A Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség (MHSSZ) a közösségi oldalán ismertette, hogy Vályi Gergő „Gege” jelentős sziklamászó tréninget teljesített Spanyolországban. Ehhez pedig az anyagi forrást a Sportért Felelős Államtitkárság biztosította számára, a Tehetség Plusz Program 2023 programon keresztül az MHSSZ elnökének, Kandrács Ildikó közbenjárásának köszönhetően. Mint írták, Vályi Gergő legnagyobb trófeája, a 9a nehézségű Estado Critico mellett még sok szép eredmény is belefért az öt hetes tréningbe. 

Eredmények: Estado Critico 9a, Digital System Extension 8c+, Digital System 8c, La Fabelita 8c, Rollito Sharma Ext.1 8c, Rock Fucks 8b+, Rollito Sharma 8b+ (2nd go), Kale Borokka 8b+, Négociée 8b, Irak Attack 8a+, La Cara que no Miente 8a+, A Flash de Enemigo 8a+, Trío Ternura 8a, Pern Nota 8a, Variant del Cugat 8a. Mindezeken kívül pedig még húsz könnyebb utat is megmászott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában