Lécen

2024.02.08. 10:42

A tavaszias időjárás ellenére is várja a síelni vágyókat a Mátra

Bár tavaszias az időjárás, de a mátraszentistváni síparkban hatvan centiméteres hóval várják a téli sportolás szerelmeseit.

Nagy Orsolya

Nem ért véget az idei szezon, a Mátrában ugyanis még mindig lehetőségük nyílik síelni a sportolni vágyóknak. Szűkebb hazánk lakosai körében népszerű úti cél a mátraszentistváni sípark, ahol a tavaszias időjárás ellenére is bőven akad még hó.

Tóth Csaba Gábor, a sípark sajtószóvivője portálunknak elmondta, hogy bár most van egy kisebb melegedési hullám, de a tél még nem ért véget. A január pedig igen kegyes volt a sípálya számára, ugyanis számos éjszaka volt mínusz, így tudtak hóágyúzni, amely által rengeteg havat sikerült gyártani. Jelenleg hatvan centiméteres a hóvastagság.

A szóvivő arra is kitért, hogy kilenc lift és az összes, tíz pályájuk működik, így a sportolni vágyók négy kilométer hosszan síelhetnek. Emellett minden szolgáltatásuk a vendégek rendelkezésére áll, amelyeknek az ára sem emelkedett az elmúlt évhez képest.

A sport mindenkié

Hozzátette: a szezon folyamán számos megmérettetést is rendeznek amatőrök és profik számára egyaránt, amelyek helyi és országos versenyek. Emellett megmérettethetik magukat a fogyatékkal élő emberek is, hiszen a sport mindenkié.

Sokan csak késő délután és az esti órákban érnek rá sportolni, így a számukra esti síelésre is lehetőség nyílik egészen nyolc óráig. Ráadásul a szerelmeseknek külön utat alakítottak ki.

Tóth Csaba Gábor azt is elárulta, hogy főként hétvégén érkeznek sokan síelni, hétköznapokon mindig kevesebben vannak. Emellett a tapasztalat azt mutatja, hogy sok kezdő szeretne megtanulni síelni, de egyre több család is látogatja a parkot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában