Akadályfutás

2024.01.19. 14:42

Ismét Spartan Race versenyt rendeznek Salgótarjánban

Ezúttal a Winter-sorozat idei első magyarországi és regionális versenyét rendezik meg vármegyeszékhelyünkön.

Stefán Antal Krisztián

A Spartan Race egy világszerte népszerű és folyamatosan terjeszkedő akadályverseny, amely általában mesterséges, de olykor természetes akadályokkal tarkított pályán zajlik.

Immár harmadszor rendeznek Salgótarján Spartan Race versenyt, ám ezúttal télen. Az első megmérettetés 2021 őszén volt, majd ezt követte a tavaly tavaszi verseny, ami óriási sikert hozott, hiszen több mint háromezer versenyző mérte össze tudását a nógrádi vármegyeszékhelyen. A sikeres rendezésnek hála a város január 20-án, szombaton egy téli sprint (5 kilométer, 20 akadály) és Magyarországon első ízben egy téli szuper (10 kilométer, 25 akadály) versenynek is otthont fog adni a szokásos gyermekversenyek mellett. A program központja és a fesztiválterület, valamint a verseny a Tóstrandon lesz. A pályák a téli körülményeknek megfelelően jegesek és vizesek lesznek, így megnehezítve a versenyzők dolgát.

Nem várnak könnyű akadályok a versenyzőkre Forrás: Spartan Race Hungary | Facebook

A megmérettetés egyben a régió első 2024-es verseny is lesz. A futamokat 8 óra 50 perc és 17 óra között rendezik meg, így aki gondolja, látogasson ki a versenyre és szurkoljon a versenyzőknek!

A verseny hivatalos időbeosztása Forrás: Spartan Race Hungary | Facebook

Salgótarjánban működik egyébként az ország egyik legnagyobb Spartan tréningcsoportja, akik az elmúlt években többször is elnyerték az Év Spartan Training Group-ja elismerést. Velük a közelmúltban interjút is készítettünk.

A szervezőcsapat már készen áll a rajtra Forrás: Spartan Race Hungary | Facebook

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában